Američki investicioni fond HPS kupuje slovenački Merkur

Američki investicioni fond HPS kupuje slovenački Merkur

Stečajna upravnica slovenačkog Merkura Simona Goriup je potvrdila da je za Merkur najviše ponudio privatni investicioni fond HPS (ranije poznat kao Higbridge Principal Strategies).

Detalji prodajnog postupka, uključujući postignute cene, biće poznati nakon što se s ugovorom o prodaji saglasi sud, koji nadzire stečaj, izvestilo je ljubljansko Delo.

Investicioni fond HPS sa sedištem u New Yorku i kancelarijama širom sveta, uključujući i London, odakle će kupiti Merkur trgovinu, upravlja sa 39 milijarde dolara imovine. Prema dostupnim podacima usmeren je prvenstveno na ulaganja u Severnoj Americi i zapadnoj Evropi, dok je u Sloveniji, prema nezvaničnim informacijama sarađivao s predstavnicima društva Elements Capital.

Fond HPS je, prema nezvaničnim informacijama, u trci za kupovinu trinaest trgovačkih centara, koje paralelno prodaje Heta, slaba banka bivše austrijske Hypo banke. Iako će ponude za trgovačke centre podneti isti investitori, koji su bili u trci za Merkur trgovinu, očekuje se da su barem neki od njih zainteresovani za celi paket.

Interes za kupovinu trgovačkih centara mogao bi tako nakon isteka prodaje Merkura posledično biti slabiji.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Slovenačke banke za četiri meseca smanjile dobit 11,4%
Next Brexit štetan za poslovno okruženje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Lockheed Martin Danskoj isporučuje avione vredne 3 milijardi dolara

Nova će flota biti u potpunosti spremna do 2027., a finansiranje će biti dovršeno 2026. godine. Ukupni će se troškovi kupovine i održavanja popeti na otprilike 8 milijardi dolara.

Kompanije 0 Comments

Ponude za Galeniku biće otvorene sledeće nedelje

Finansijske ponude za kupovinu Galenike biće otvorene sledeće nedelje, najavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

NTT Data preuzima Dellovo odeljenje IT konsaltinga za 3,05 milijardi dolara

Japanska kompanija “NTT Data” kupiće od američke IT kompanije “Dell” njeno odeljenje za tehnološke usluge za sumu od 3,05 milijardi dolara, u okviru svojih nastojanja da proširi poslovanje u Severnoj

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply