Novina na Bečkoj berzi: Moguća kupovina i inostranih akcija

Novina na Bečkoj berzi: Moguća kupovina i inostranih akcija

Ne idi dalje, kad možeš kupiti u gradu. Ovo je moto Christopha Boschana, šefa Bečke berze, koji je omogućio da se inostrane akcije mogu kupiti i na domaćoj platformi.

Sve je počelo pre dve nedelje sa 130 američkih akcija. U ponedeljak je usledilo 30 akcija sa nemačkog referentnog indeksa DAX. U narednim sedmicama će biti dodata i druga tržišta.

Lansiranje američkih akcija je bilo zadovoljavajuće, objasnio je Boschan za bečki Standard. Postoje redovne prodaje, tako da je napravljen veliki iskorak.

Odgovarajući na pitanje zašto bi investitori kupovali strane akcije na domaćem tržištu, Boschan je pojasnio da se time visoke naknade za međunarodne transakcije eliminišu.

“Osim toga, američke akcije su uvrštene na Bečkoj berzi u evrima tako da nemate deponiranu stranu valutu ako želite kupiti hartije od vrednosti Applea, Tesle, Facebooka ili Twittera”, dodao je Boschan.

Za američke i nemačke akcije kao market-maker deluje Baader Banka.  Prema Boschanu, to takođe osigurava da je likvidnost dostupna u novim segmentima.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Hrvatska: Ukupni krediti stanovništvu dostigli skoro 118 mlrd kuna
Next Wall Street: Indeksi pod pritiskom zbog pada cena nafte

You might also like

Nekretnine 0 Comments

NBS: Banke mogu ustupiti potraživanja od građana samo drugim bankama

Povodom informacije da je Narodna banka Srbije blizu odluke o prodaji dugovanja građana fondovima i agencijama, u NBS su rekli da to nije tačno.

Banke i finansije 0 Comments

Mario Draghi: Bitcoin predstavlja veliki rizik

Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Draghi upozorio je na bitcoin i druge kriptovalute kao na “rizična sredstva” kojima svi, a posebno banke, treba da pristupaju s velikim oprezom. 

Kompanije 1Comments

Dobit RTB Bor u prvih šest meseci 2016. veća od 6,5 miliona dolara

Rudarsko-topioničarski basen Bor je u prvih šest meseci ove godine je ostvario dobit veću od 6,5 miliona dolara, iako je u prethodnoj godini imao velike probleme, izjavio je generalni direktor

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply