Novina na Bečkoj berzi: Moguća kupovina i inostranih akcija

Novina na Bečkoj berzi: Moguća kupovina i inostranih akcija

Ne idi dalje, kad možeš kupiti u gradu. Ovo je moto Christopha Boschana, šefa Bečke berze, koji je omogućio da se inostrane akcije mogu kupiti i na domaćoj platformi.

Sve je počelo pre dve nedelje sa 130 američkih akcija. U ponedeljak je usledilo 30 akcija sa nemačkog referentnog indeksa DAX. U narednim sedmicama će biti dodata i druga tržišta.

Lansiranje američkih akcija je bilo zadovoljavajuće, objasnio je Boschan za bečki Standard. Postoje redovne prodaje, tako da je napravljen veliki iskorak.

Odgovarajući na pitanje zašto bi investitori kupovali strane akcije na domaćem tržištu, Boschan je pojasnio da se time visoke naknade za međunarodne transakcije eliminišu.

“Osim toga, američke akcije su uvrštene na Bečkoj berzi u evrima tako da nemate deponiranu stranu valutu ako želite kupiti hartije od vrednosti Applea, Tesle, Facebooka ili Twittera”, dodao je Boschan.

Za američke i nemačke akcije kao market-maker deluje Baader Banka.  Prema Boschanu, to takođe osigurava da je likvidnost dostupna u novim segmentima.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Hrvatska: Ukupni krediti stanovništvu dostigli skoro 118 mlrd kuna
Next Wall Street: Indeksi pod pritiskom zbog pada cena nafte

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Akcionarima 56 dinara dividende

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla” (AERO) saopštio je da će međudividendu, odobrenu u novembru prošle godine, isplatiti manjinskim akcionarima 19. juna.

Beogradska berza: Oporavak indeksa, snažan rast akcija Metalca

Današnji trgovački dan obeležio je blagi oporavak berzanskih indeksa uz realizaciju od 101,1 miliona RSD (0,8 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex 15, ojačao je 0,3% na 604,7 poena.

Beogradska berza: Blagi rast akcija, Lasta dobitnik dana

Početak sedmice na Beogradskoj berzi doneo je lagani rast akcija uz neveliki obim prometa od 24,8 miliona RSD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply