Jaguar Land Rover zapošljava 5.000 radnika

Jaguar Land Rover zapošljava 5.000 radnika

Britanski proizvođač luksuznih automobila Jaguar Land Rover (JLR) planira da zaposli 5.000 radnika kako bi proširio znanja i veštine na području tehnologije autonomnih i električnih automobila.

Iz kompanije su saopštili da će zaposliti hiljadu inženjera elektrotehnike i računarstva i četiri hiljade radnika u više sektora, uključujući proizvodnju. Većina novih radnih mesta biće locirana u Velikoj Britaniji, a zapošljavanje će započeti iduće godine, piše BBC.

Proizvođač automobila, čiji je vlasnik indijski Tata Motors, zapošljava više od 40.000 ljudi širom sveta, a u Austriji planiraju da proizvedu svoje prvo električno vozilo I-PACE.

Iz JLR su rekli da će do kraja decenije polovina svih novih modela automobila biti dostupna i u električnoj verziji, što od radnika zahteva nove veštine.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Snap pao na cenu iz inicijalne ponude
Next Katar: Prvo "deblokada", potom pregovori

You might also like

Transport 0 Comments

Dolazak kombija na kućnu adresu biće zabranjen početkom sledeće godine

Pozivanje prevoznika koji bi kombijem od kućne adrese odvezao mušteriju do željenog mesta, više neće biti moguće od naredne godine .

Najvažnije vesti 0 Comments

Kamata na dozvoljeni minus u bankama i do 36 odsto

U Srbiji se kamate na dozvoljene minuse plaćaju i po 36 odsto godišnje, dok je cena te pozajmice u zemljama evrozone tek šesti deo tog procenta.

Najvažnije vesti 0 Comments

NIS sutra predstavlja rezultate za prvi kvartal

Naftna industrija Srbije (NIS) predstaviće poslovne rezultate za prvi kvartal tekuće godine u sredu, 11. maja, pre trgovanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply