Štrajk Croatia Airlinesa u špicu turističke sezone

Štrajk Croatia Airlinesa u špicu turističke sezone

Piloti, kabinsko osoblje, aviomehaničari i radnici koji se brinu o putnicima Croatia Airlines idu u štrajk, odlučeno je na skupštini sindikata Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) održanoj pre tri dana.

Zaposleni hrvatske nacionalne aviokompanije okupljeni u ORCA štrajkovaće jer sa upravom nisu dogovorili novi kolektivni ugovor. Prethodni kolektivni ugovor istekao je 31. novembra 2016. godine.

U maju je mirenje sindikata i uprave završeno neuspešno čime su ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi za organizovanje industrijskih akcija. U ORCA su nezadovoljni dosadašnjim kolektivnim ugovorom i žele novi ili da počnu pregovori o njemu.

Kad će štrajk tačno biti organizovan još nije odlučeno jer je, objašnjavaju u ORCA, organizacija takve akcije u aviokompaniji dosta složena, pa se može očekivati da se to dogodi verovatno u julu. A to znači usred turističke sezone, kad su avioni najzaposleniji.

U upravi Croatia Airlinesa kažu da nisu dobili obaveštenje sindikata ORCA o industrijskoj akciji, te da u skladu s tim ne mogu komentarisati pitanja vezana uz navodni štrajk.

ipak, ističu da uprava od decembra 2016. godine poziva socijalne partnere na konstruktivan dijalog i kolektivne pregovore, a u cilju potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Izvor: GdeInvestirati/Seebiz
Previous Grčkoj stiže novi zajam od 8,5 milijardi evra
Next Srpskoj porodici je mesečno potrebno 61.370 dinara

You might also like

Društvo 0 Comments

Skupština Srbije usvojila Zakon o upravljanju aerodromima, omogućeno davanje aerodroma u koncesiju

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o upravljanju aerodromima koji predviđa mogućnost davanja aerodroma u koncesiju kako bi se obezbedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje.

Banke i finansije 0 Comments

Komercijalna banka: Dobitak u prvih 10 meseci oko 56 miliona evra

Komercijalna banka je u prvih deset meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 6 milijardi i 634 miliona RSD,

Transport 0 Comments

Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

Prema poslednjim izveštajima medijske kuće Reuters u Volkswagenu su blizu donošenju konačne odluke o prodaji motociklističke kompanije Ducati koja je 2012. godine (za 935 milijuna dolara) došla pod okrilje Audija,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply