Štrajk Croatia Airlinesa u špicu turističke sezone

Štrajk Croatia Airlinesa u špicu turističke sezone

Piloti, kabinsko osoblje, aviomehaničari i radnici koji se brinu o putnicima Croatia Airlines idu u štrajk, odlučeno je na skupštini sindikata Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) održanoj pre tri dana.

Zaposleni hrvatske nacionalne aviokompanije okupljeni u ORCA štrajkovaće jer sa upravom nisu dogovorili novi kolektivni ugovor. Prethodni kolektivni ugovor istekao je 31. novembra 2016. godine.

U maju je mirenje sindikata i uprave završeno neuspešno čime su ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi za organizovanje industrijskih akcija. U ORCA su nezadovoljni dosadašnjim kolektivnim ugovorom i žele novi ili da počnu pregovori o njemu.

Kad će štrajk tačno biti organizovan još nije odlučeno jer je, objašnjavaju u ORCA, organizacija takve akcije u aviokompaniji dosta složena, pa se može očekivati da se to dogodi verovatno u julu. A to znači usred turističke sezone, kad su avioni najzaposleniji.

U upravi Croatia Airlinesa kažu da nisu dobili obaveštenje sindikata ORCA o industrijskoj akciji, te da u skladu s tim ne mogu komentarisati pitanja vezana uz navodni štrajk.

ipak, ističu da uprava od decembra 2016. godine poziva socijalne partnere na konstruktivan dijalog i kolektivne pregovore, a u cilju potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Izvor: GdeInvestirati/Seebiz
Previous Grčkoj stiže novi zajam od 8,5 milijardi evra
Next Srpskoj porodici je mesečno potrebno 61.370 dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ralph Lauren zatvara butike i ukida radna mesta

Modni proizvođač Ralph Lauren najavio je ukidanje radnih mesta i zatvaranje niza butika, među kojima i onu prestižnu na Petoj aveniji u New Yorku, što je deo programa smanjenja troškova

Kompanije 0 Comments

Fresenius: Još jedan solidan kvartal, potvrđena očekivanja za celu godinu

Nemačka zdravstvena grupacija Fresenius objavila je još jedan solidan kvartal, uz rast poslovanja u svim poslovnim segmentima.

Najvažnije vesti 0 Comments

Metalac: Rast prihoda od 11 odsto u prvom kvartalu 2017.

Nakon što je 2016. godinu završila sa skoro 20% rasta ukupnog prihoda, kompanija Metalac je u prvom kvartalu 2017. zabeležila skok od 11% u odnosu na isti period prethodne godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply