Štrajk Croatia Airlinesa u špicu turističke sezone

Štrajk Croatia Airlinesa u špicu turističke sezone

Piloti, kabinsko osoblje, aviomehaničari i radnici koji se brinu o putnicima Croatia Airlines idu u štrajk, odlučeno je na skupštini sindikata Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) održanoj pre tri dana.

Zaposleni hrvatske nacionalne aviokompanije okupljeni u ORCA štrajkovaće jer sa upravom nisu dogovorili novi kolektivni ugovor. Prethodni kolektivni ugovor istekao je 31. novembra 2016. godine.

U maju je mirenje sindikata i uprave završeno neuspešno čime su ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi za organizovanje industrijskih akcija. U ORCA su nezadovoljni dosadašnjim kolektivnim ugovorom i žele novi ili da počnu pregovori o njemu.

Kad će štrajk tačno biti organizovan još nije odlučeno jer je, objašnjavaju u ORCA, organizacija takve akcije u aviokompaniji dosta složena, pa se može očekivati da se to dogodi verovatno u julu. A to znači usred turističke sezone, kad su avioni najzaposleniji.

U upravi Croatia Airlinesa kažu da nisu dobili obaveštenje sindikata ORCA o industrijskoj akciji, te da u skladu s tim ne mogu komentarisati pitanja vezana uz navodni štrajk.

ipak, ističu da uprava od decembra 2016. godine poziva socijalne partnere na konstruktivan dijalog i kolektivne pregovore, a u cilju potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Izvor: GdeInvestirati/Seebiz
Previous Grčkoj stiže novi zajam od 8,5 milijardi evra
Next Srpskoj porodici je mesečno potrebno 61.370 dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Potpisan ugovor između EPS-a i General electric-a za nabavku turbine za TENT

Danas su Elektroprivreda Srbije i kompanija General electric-GE potpisale Ugovor za nabavku turbine za blok A4 u Termoelektrani Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu, vredan 19,9 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Evropska komisija pokrenula istragu protiv Srbije zbog čelika

Nekoliko dana nakon što je kineski “He Steel” zvanično preuzeo smederevsku Železaru, zvanični Brisel pokrenuo je istragu protiv Srbije zbog damping cena čelika, piše “Politika” u izdanju od subote.

Kompanije 0 Comments

Direktor EPS-a: Neće biti otpuštanja radnika

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milovan Grčić je danas izjavio da u tom preduzeću neće biti otpuštanja viška radnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply