Cena kvadrata u Beogradu skočila 23 odsto, moraju i naknade

Cena kvadrata u Beogradu skočila 23 odsto, moraju i naknade

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je vrednost kvadarta u Beogradu porasla za 23 odsto u odnosu na 2016. godinu i dodao da se na osnovu toga određuje i naknada za građevinsko zemljište.

“Sada bismo na osnovu toga morali i naknadu za građevinsko zemljište da podignemo u tolikom procentu. Međutim, mi smo grad koji ima više od 500 gradilišta i već krajem juna preći ćemo broj kvadratnih metara u građevinskim dozvolama koji smo izdali tokom cele prošle godine, a to je 630.000 kvadrata. Zato smo u narednih godinu dana povećali procenat popusta na naknadu za građevinsko zemljište sa 30 na 40 odsto”, rekao je Vesić za TV Pink.

Tako će, kada se preračuna, naknada za investitore biti veća za samo pet odsto, što je prihvatljivo i neće oterati investitore. “Time smo kao grad pokazali da su nam investicije važne i da ćemo nastaviti i dalje ovim tempom”, objasnio je on.

Vesić je naglasio da je jedna takođe važna odluka na današnjoj sednici osnivanje preduzeća “Final four”, koje će se baviti tehničkim poslovima organizacije ovog velikog takmičenja koje će se održari u Beogradu sledeće godine.

“To će biti dobra promocija Beograda i grad će imati koristi i zaradu od ovog takmičenja. Treba da se ponosimo time što će Final four uopšte da se održi u našem gradu. Mi nastavljamo tim tempom da svake godine imamo jedno važno i veliko sportsko takmičenje koje doprinosi afirmaciji našeg grada u svetu”, zaključio je Vesić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Grčka dobija pomoć, najveći pad prinosa na obveznice u mesec dana
Next Cene nafte u petak porasle iznad 47 dolara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Trgovinski deficit Srbije porastao za 27,7 odsto

Spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u prva dva meseca ove godine iznosila je 5,48 milijardi evra, što je 34,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavio je danas Republički

Makroekonomija 0 Comments

Standard & Poor’s zadržala ocenu kreditnog rejtinga Srbije na nivou BB-

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Standard & Poor’s (S&P) zadržala je ocenu kreditnog rejtinga Srbije na nivou BB-, uz stabilne izglede za unapređenje kreditnog rejtinga.

Društvo 0 Comments

Kako da zatvorite račun u banci i ne dospete na “crnu listu” Kreditnog biroa

Na kritike da građani dospevaju na “crnu listu” neplatiša Kreditnog biroa zbog dugova od nekoliko dinara, iz Udruženja banaka odgovaraju – liste docnji prave kompjuterski sistemi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply