Ante Ramljak: Agrokor dobro posluje u Srbiji i Sloveniji

Ante Ramljak: Agrokor dobro posluje u Srbiji i Sloveniji

Specijalni poverenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak izjavio je da kompanije tog koncertna u Sloveniji i Srbiji posluju dobro, dok je najsloženija situacija u Bosni i Hercegovini, gde se na tome ovih dana najviše radi.

“Tamo (u Bosni i Hercegovini) imamo 5.100 zaposlenih i planiramo neke korake s Mercatorom i Konzumom, kojima bismo rešili financijsku situaciju u kojoj se Konzum nalazi. Za njih je, međutim, dobro da je ova kriza ostala lokalizovana u Hrvatskoj. To govorim poslednja dva meseca svim vladama u regiji, jer pretila je opasnost da se iz Hrvatske kriza prelije u njihove ekonomije”, rekao je Ramljak za Jutarnji list.

Dodao je da je to sprečila Vlada Hrvatske.

Cela regija mogla se naći u vrlo neugodnoj situaciji. Kada imate više od 5.000 zaposlenih u Bosni i Hercegovini u tri-četiri kompanije koje su najbolje u toj državi, onda je to problem za njihovu ekonomiju. Mercator, Frikom i Dijamant sigurno su među deset najboljih kompanija u Srbiji i njihov pad bio bi ozbiljan problem za tamošnju ekonomiju, a Mercator u Sloveniji da i ne spominjem. Mislim da je to velika zasluga hrvatske vlade, koja je sprečila urušavanje i tih kompanija”, naveo je Ramljak.

Geneza krize i plan za oporavak

Pojasnio je sve o strukturi vlasništva, genezi krize i planovima za oporavak zdravih delova kompanije, a to je, prema njegovom mišljenju, gotovo sve osim krovnog koncerna, Agrokora d. d., koji za nešto više od godinu dana, kada timovi za restrukturiranje obave svoj posao, verovatno prestaje postojati.

Spomenuo je i tužbe, rekavši da ko god ima iluzije da u ovom procesu neće biti tužbi greši.

“Nemam iluzije da tužbe neće biti podignute protiv svih učesnika procesa, a to znači i protiv kompanija, i protiv vlasnika, i protiv mene… Sasvim je drugo pitanje postoje li argumenti za takve optužnice, a onda i za presudu protiv nas”, rekao je Ramljak.

Izvor: GdeInvestirati/Al Jazeera, Agencije
Previous Podsticajna sredstva iz oblasti stočarstva na teritoriji Beograda
Next Azijske berze: Oprezna trgovina, skok dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Sporazum Kube i Googlea o bržem internetu

Zbog sporog i ograničenog interneta na Kubi, ta karipska zemlja i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao osigurati brži pristup internetu.

Kompanije 0 Comments

Halkbank ostvario dobit u prvom kvartalu od 208 miliona dinara

Halkbank, koji posluje pod kontrolom istoimene turske banke, zabeležio je u prvom tromesečju ove godine bruto dobit od 208,5 miliona dinara u odnosu na minus od 71,9 miliona dinara registrovan

Kompanije 0 Comments

Na prodaju proizvodna hala kompanije “Wunder” u Aleksandrovu sa početnom cenom od 63 miliona dinara

Imovina fabrike konditora “Wunder” u stečaju ponuđena je potencijalnim kupcima, a proizvodna hala je površine 1.231 m2 i nalazi se u Aleksandrovu, opština Merošina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply