Skok tromesečne dobiti vlasnika Zare Inditexa

Skok tromesečne dobiti vlasnika Zare Inditexa

Španski modni maloprodajni div Inditex izvestio je u sredu o snažnom rastu dobiti u prvom fiskalnom tromesečju, ističući takođe da su u proteklih godinu dana otvorili više od 10.000 novih radnih mesta.

U tromesečnom razdoblju zaključno s aprilom Inditex je ostvario 654 miliona evra dobiti, što je 18 odsto više no što su zabeležili u istom razdoblju prošle godine.

Rezultat je nadmašio procene analitičara, koji su im predviđali dobit od 540 miliona evra, pokazuje anketa kompanije Factset.

Foto: Growth Champions

Foto: Growth Champions

Osim Zare, Inditex je vlasnik brandova Massimo Dutti, Oysho, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Zara Home i Uterque, a poseduje 7.400 prodajnih mesta u 93 zemlje.

Prihodi su porasli 14 odsto, na 5,6 milijardi evra.

Napominju i da su u prethodnih 12 meseci otvorili 10.668 novih radnih mesta, od čega više od 2.200 u matičnoj Španiji.

Dodaju i da je Zara početkom godine pokrenula internet prodaju u Singapuru, Maleziji, Tajlandu i Vijetnamu, a na jesen isto planiraju i u Indiji.

Osnivač Inditexa Amancio Ortega, koji trenutno zauzima drugo mesto na lestvici najbogatijih ljudi sveta, odmah iza Billa Gatesa, utemeljio je poslovni model kompanije na brzom plasmanu modnih kreacija s modnih pista na prodajna mesta. Rok je dve nedelje, što kompaniji omogućuje da brzo reagira na nove modne trendove.

Izvor: GdeInvestirati / Hina
Previous Banjaluka dobija novi tržni centar – Delta planet
Next Amazon počinje sa prodajom vozila u Evropi

You might also like

Uncategorized 0 Comments

Luksemburg želi da sedište EBA preseli iz Londona

Vlasti Luksemburga saopštile su da bi želele da se u tu zemlju prebaci sedište Evropskog bankarskog regulatornog tela (EBA) koje je trenutno u Londonu.

Najvažnije vesti 0 Comments

MMF: Trend se nastavlja, do 2050. Srbija gubi petinu radne snage

Bez obzira na trenutnu situaciju u kojoj Srbija ima svakodnevne migracije radnika, prema prognozama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), postoji opravdan rizik da do 2050. godine dođe do znatnog poremećaja domaćeg

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply