EU spremna za pregovore o Brexitu

EU spremna za pregovore o Brexitu

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je Evropska unija spremna da počne pregovore sa Britanijom o njenom izlasku iz EU 19. juna, uprkos prošlonedeljnim parlamentarnim izborima u Britaniji.

“Mi sa evropske strane smo spremni. Videćemo za ostale”, rekla je Merkelova novinarima posle sastanka sa visokim zvaničnicima, poslovnim i sindikalnim liderima u Mezeburgu na istoku zemlje.

Ona nije želela da spekuliše o eventualnoj promeni u planovima Londona da napusti EU istakavši da su Britanci odlučili i da pretpostavlja da će ti pregovori morati da se vode.

Nemački ministar spoljnih poslova Sigmar Gabriel je, poput francuskog predsednika Emmanuela Macrona juče, rekao je da vrata Evrope ostaju otvorena za Britaniju i da od britanskog naroda zavisi da li žele da promene svoje mišljenje o Brexitu.

“Svi imamo interes da ih zadržimo što je bliže moguće Evropskoj uniji”, rekao je +Gabriel.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Hong Kong: Parking mesto prodato za 664 hiljade dolara
Next Građani EU od danas ne plaćaju roaming

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Izbori u Nemačkoj: Merkel prva, desničari treći

Prema prvim izlaznim anketama sa birališta demohrišćani Angele Merkel su osvojili najviše glasovima u Nemačkoj, ali sa daleko manje glasova od očekivanog, dok je desničarska Alternativa za Nemačku treća snaga.

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Parlamentarni izbori u delovima pod kontrolom režimskih snaga

U delovima Sirije pod kontrolom snaga predsednika Bashara Assada jutros su otvorena birališta, na kojima građani glasaju za novi saziv parlamenta, iako protivnici režima odbacuju te izbore kao nezakonite.

Geopolitika 0 Comments

Orban: Nijedan EU cilj od pre 20 godina nije ostvaren

Evropska unija ide u pogrešnom smeru, ali postoji prilika da se taj blok reformiše i da “Evropa ponovo bude velika”, rekao je danas premijer Mađarske Viktor Orban, javlja agencija MTI.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply