EU spremna za pregovore o Brexitu

EU spremna za pregovore o Brexitu

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je Evropska unija spremna da počne pregovore sa Britanijom o njenom izlasku iz EU 19. juna, uprkos prošlonedeljnim parlamentarnim izborima u Britaniji.

“Mi sa evropske strane smo spremni. Videćemo za ostale”, rekla je Merkelova novinarima posle sastanka sa visokim zvaničnicima, poslovnim i sindikalnim liderima u Mezeburgu na istoku zemlje.

Ona nije želela da spekuliše o eventualnoj promeni u planovima Londona da napusti EU istakavši da su Britanci odlučili i da pretpostavlja da će ti pregovori morati da se vode.

Nemački ministar spoljnih poslova Sigmar Gabriel je, poput francuskog predsednika Emmanuela Macrona juče, rekao je da vrata Evrope ostaju otvorena za Britaniju i da od britanskog naroda zavisi da li žele da promene svoje mišljenje o Brexitu.

“Svi imamo interes da ih zadržimo što je bliže moguće Evropskoj uniji”, rekao je +Gabriel.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Hong Kong: Parking mesto prodato za 664 hiljade dolara
Next Građani EU od danas ne plaćaju roaming

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Oštre reakcije levičarskih vlada u Latinskoj Americi na smenu Dilme Rusef

Venecuela je povukla svog ambasadora iz Brazila i zamrzla odnose sa svojim južnim susedom reagujući na smenu predsednice Dilme Rusef (Dilma Rousseff).

Geopolitika 0 Comments

Vijetnam zahteva da Kina obustavi aktivnosti u spornim vodama Južnog kineskog mora

Vijetnam je danas protestovao zbog nedavnih kineskih aktivnosti u spornim vodama Južnog kineskog mora, navodeći da se radi o ozbiljnom kršenju suvereniteta te zemlje.

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Mirovni pregovori spušteni na nivo tehničkih sastanaka

UN neće održati još jednu rundu sirijskih mirovnih pregovora u Ženevi dok se zvaničnici sa svih strana ne saglase o parametrima za dogovor o političkoj tranziciji čiji je rok 1.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply