EU spremna za pregovore o Brexitu

EU spremna za pregovore o Brexitu

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je Evropska unija spremna da počne pregovore sa Britanijom o njenom izlasku iz EU 19. juna, uprkos prošlonedeljnim parlamentarnim izborima u Britaniji.

“Mi sa evropske strane smo spremni. Videćemo za ostale”, rekla je Merkelova novinarima posle sastanka sa visokim zvaničnicima, poslovnim i sindikalnim liderima u Mezeburgu na istoku zemlje.

Ona nije želela da spekuliše o eventualnoj promeni u planovima Londona da napusti EU istakavši da su Britanci odlučili i da pretpostavlja da će ti pregovori morati da se vode.

Nemački ministar spoljnih poslova Sigmar Gabriel je, poput francuskog predsednika Emmanuela Macrona juče, rekao je da vrata Evrope ostaju otvorena za Britaniju i da od britanskog naroda zavisi da li žele da promene svoje mišljenje o Brexitu.

“Svi imamo interes da ih zadržimo što je bliže moguće Evropskoj uniji”, rekao je +Gabriel.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Hong Kong: Parking mesto prodato za 664 hiljade dolara
Next Građani EU od danas ne plaćaju roaming

You might also like

Geopolitika 0 Comments

EU sankcije Rusiji ostaju, bez obzira na stav SAD

Evropska unija (EU) treba i dalje da vrši pritisak na Rusiju kako bi prestali sukobi na istoku Ukrajine, bez obzira na stav administracije američkog predsednika Donalda Trampa o Moskvi, izjavili

Geopolitika 0 Comments

Irak: Obustavljena ofanziva na Mosul, suniti traže međunarodnu istragu o ubistvu stotina civila

Predstavnici sunitskog bloka u parlamentu Iraka optužili su vladine snage da u vojnim operacijama ne biraju sredstva da pobede grupu Islamska država, i da im zaštita civilnog stanovništva nije prioritet.

Geopolitika 0 Comments

Španija zadržava četvrti stepen nivoa bezbednosti

Španija će zadržati nivo bezbenosti na četvrtom stepenu, samo stepen niže od maksimalnog, nakon teroirističkih napada u Kataloniji, izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignasio Soido.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply