Beogradska berza: Odličan promet, Energoprojekt najprometniji

Beogradska berza: Odličan promet, Energoprojekt najprometniji

Trgovački dan na Beogradskoj berzi doneo je odličan promet, za šta zasluga pripada državnim obveznicama, uz mešovito kretanje berzanskih indeksa.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 1,1 milijardu dinara (8,8 miliona evra).

Indeks BELEX15 je oslabio za 0,18 odsto na 718,61 poen, a BELEXline je ojačao za 0,03 odsto na 1.550,13 poena.

Najprometnija akcija ponovo je bio građevinar Energoprojekt holding, koji je ostvario promet od 24,8 miliona dinara po prosečnoj ceni od 1.497 dinara, što je nepromenjen nivo u odnosu na jučerašnje trgovanje.

Ponovljena skupština Energoprojekta biće održana sutra.

Vranjski Alfa plam drugi dan zaredom beleži solidan promet, koji je danas vredan 10,2 miliona dinara, uz rast cene od 1,0 odsto na 34.000 dinara. Ova kompanija je pocetkom meseca donela odluku da će napustiti listing domaćeg berzanskog tržišta, a da će emitovane akcije uključiti na tržišni segment Open market.

Naftna industrija Srbije oslabila je 1,2 odsto na 696 dinara uz trgovanje vredno 0,3 miliona dinara. Juče je bio poslednji dan za kupovinu akcija sa pravom na raspodelu prošlogodišnje dobiti.

Impol Seval je blago ojačao na 3.400 dinara uz registrovani promet od 0,8 miliona dinara, dok je bečejski Sojaprotein, posle jucerašnjeg snažnog pada, zabeležio danas oporavak od 2,3 odsto na 450 dinara uz neveliki promet.

Učešće stranih investitora u ukupnom trgovanju bilo je zanemarljivo, svega 3,01 odsto, pri čemu su u kupovini učestvovali sa udelom od 2,36 procenta, a u prodaji sa 3,65 odsto.

Najprometnija je bila dinarska državna obveznica RSO15127, koja dospeva na naplatu 14. decembra ove godine, a koja je zabeležila promet od 521,3 miliona dinara uz prinos od 3,32 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade
Next Stambeni krediti nikad povoljniji, ali mogu da poskupe

You might also like

Produktna berza: Manji intenzitet trgovanja u odnosu na prethodnu nedelju

Preko novosadske „Produktne berze“ ove nedelje se trgovalo nešto manjim intenzitetom u odnosu na prethodnu nedelju.

Jen pao na dvonedeljni minimum u odnosu na dolar

Japanski jen oslabio je na dvonedeljni minimum u odnosu na dolar nakon što je centralna banka Japana zadržala kamatne stope na istom nivou.

Beogradska berza: Indeksi u plusu, obveznice i danas činile većinu prometa

Ukupna realizacija na Beogradskoj berzi u utorak je iznosila 128,8 miliona RSD (1 milion EUR), a gro prometa su zauzele državne hartije od vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply