Time ukida 300 radnih mesta

Time ukida 300 radnih mesta

Američki medijski div Time ukida 300 radnih mesta, što čini 4 odsto njegove ukupne radne snage i to putem otkaza i dokupa staža, stoji u internom memorandumu koji je Reuters dobio na uvid.

Rezovi su napravljeni s obzirom da ta kompanija sa sedištem u New Yorku, koja izdaje brojne časopise uključujući Time, Sports Illustrated i Fortune, nastoji da smanji troškove te ulaže u rastuća poslovna područja, stoji u memorandumu izvršnog direktora Timea Richa Battiste zaposlenicima.

Time, kao i njegovi konkurenti u izdavačkoj industriji, vode borbu s obzirom da se tiraž štampanih medija smanjuje, a oglašivači prelaze na digitalne platforme.

Time je ranije ove godine promenio izvršnog direktora i izvršio procenu prodaje, nakon što je aktivistički hedge fond Jana Partners LLC u maju objavio da je prodao svoj udeo u kompaniji.

Korporacija Meredith u aprilu je sastavila preliminarnu ponudu za kupovinu Timea, no on nije sadržala očekivanu cenu te transakcija nije realizovana.

Izvor: GdeInvestirati/bankar
Previous IEA : Proizvodnja nafte rašće u 2018. godini snažnije od potražnje
Next Sve više Britanaca postaju nemački državljani

You might also like

Kompanije 0 Comments

“Bank of America” zbog Brexita premešta sedište iz Londona u Dablin

“Bank of America” izabrala je Dablin za svoj glavni poslovni centar u Evropskoj uniji u okviru priprema za izlazak Velike Britanije iz 28-članog bloka 2019. godine.

Agrobiznis 0 Comments

Sojaprotein objavio gubitak od 98,9 miliona RSD

Sojaprotein (SJPT), domaći proizvođač proizvoda na bazi soje, objavila je nekonsolidovani neto gubitak za prvih devet meseci tekuće godine od 98,9 miliona RSD, naspram već loših 13,8 miliona RSD neto

Kompanije 0 Comments

Alibaba proširuje poslovanje u jugoistočnoj Aziji

Internet kompanija iz Kine, Alibaba, preuzeće milijardu dolara vredan kontrolni paket akcija u vodećoj online platformi jugoistočne Azije, Lazada.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply