Dušan Vujović: Plate i penzije čekaju novu vladu

Dušan Vujović: Plate i penzije čekaju novu vladu

Krajem maja suficit u državnoj kasi bio je za 50-60 milijardi ispred plana, odnosno između 400 i 500, a možda i 600 miliona evra ako se gleda na nivou opšte države, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.

Time se smanjuju potrebe za zaduživanjem, smanjuju se potrebe na mnogim drugim frontovima, ali to još ne znači da se nalazimo u lagodnoj poziciji, rekao je Vujović za Radio televiziju Srbije.

Komentarišući najavljeno povećanje plata i penzija, Vujović je istakao da je više puta govorio da je smisao trogodišnjeg programa bio da dovedemo privredu i stanje javnih finansija u situaciju da plate i penzije mogu trajnije da se povećavaju.

 Mislim da ćemo taj cilj sigurno ostvariti, ali ja bih prepustio da o otme govori nova vlada kad se formira i kada sa Međunarodnim monetarnim fondom počne da razgovara o reviziji programa i eventualnim izmenama, kazao je Vujović, dodavši da misli da je sada preuranjeno govoriti bilo šta na tu temu.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Apple i Dell u trci za Toshibinim biznisom s čipovima
Next Predsednik Bundestaga u dvodnevnoj poseti Beogradu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

Neuspela prodaja Poljoprivredne korporacije Beograd u prvi plan ističe tri bitne stvari – problem vlasništva nad oko 18 hiljada hektara zemlje, naplatu potraživanja od 70 miliona evra i izostanak ponude

Najvažnije vesti 1Comments

Gas za domaćinstva ipak poskupljuje?

Uprkos uveravanjima iz “Srbijagasa” sa početka godine da “za sada neće biti poskupljenja”, gas za domaćinstva bi mogao poskupeti već od aprila, pišu “Novosti”.

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Produžen rok za izbor ponuđača do 29. decembra

Rok za izbor ponuđača za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla produžen je do 29. decembra, objavljeno je u obaveštenju Vlade Srbije i Aerodroma „Nikola Tesla“.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply