Nemački lanci Aldi i Lidl u pohodu na američko tržište

Nemački lanci Aldi i Lidl u pohodu na američko tržište

Nemački trgovinski lanac Aldi objavio je u nedelju da namerava da uloži 3,4 milijarde dolara u širenje na američkom tržištu, što uključuje povećanje broja trgovina na 2.500 do 2022. godine.

Aldi u SAD-u trenutno posluje putem 1.600 trgovina, a ranije ove godine su objavili kako do kraja 2018. godine njihov broj nameravaju da povećaju za 400, dok za renoviranje i modernizaciju njih 1.300 planiraju da potroše 1,6 milijardi dolara.

Ulaganje, čime kapitalni izdaci Aldija za sada u ovoj godini rastu na 5 milijardi dolara, dolazi u vreme intenzivne konkurencije i poremećaja u industriji.

Nemački konkurent Lidl će 15. juna otvoriti prvih 100 svojih trgovina u SAD-u. U maju, iz Lidla su poručili da će cene proizvoda u njihovim trgovinama biti 50 odsto niže od konkurencije.

Najveći američki i svetski trgovinski maloprodajni lanac Wal-Mart ispituje niže cene u 11 američkih država, te pritiska dobavljače kako bi ponudio 15 odsto jeftinije artikle od konkurencije. Wal-Mart planira da potroši oko 6 milijardi dolara na vraćanje titule lidera u niskim cenama, ističu analitičari.

Foto: OrganicAndHealthy.org

Foto: OrganicAndHealthy.org

Ubrzano širenje Aldija i Lidla će verovatno dodatno poremetiti američko maloprodajno tržište, na kojem je zabeleženo 18 stečajeva kompanija od 2014. godine.

Dva nemačka trgovačka lanca su takođe uzdrmala britanske lance poput Tesca i ASDA.

Izvršni direktor Aldija Jason Hart izjavio je u maju za Reuters da lanac namerava da ima najmanje 21 odsto niže cene u odnosu na konkurente te da će se usredotočiti na širenje asortimana privatnih brendova kako bi osvojili cenovno osetljive kupce.

“Mi rastemo u trenutku dok se drugi maloprodajni lanci bore za opstanak”, kazao je Hart. Dodao je da su cene u Aldiju bile do 50 odsto niže u odnosu na tradicionalne lance prehrambenih namirnica.

Najnovije širenje lanca trgovina će stvoriti 25.000 novih radnih mesta, čime će Aldi postati treći najveći trgovački lanac u SAD-u, iza Wal-Marta i Krogera, kazao je izvršni direktor Aldija.

Izvor: GdeInvestirati / Hina
Previous OMV uveo novo gorivo MaxxMotion Super 100plus
Next Idućih dana mogući veliki pomaci kurseva valuta

You might also like

Turizam 0 Comments

Planinka kupuje sopstvene akcije na 30.000 dinara

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, objavilo je ponudu za sticanje sopstvenih akcija, po prvi put na nivou od 30.000 dinara po komadu.

Uncategorized 0 Comments

Oko 50 banaka pregovara o selidbi iz Velike Britanije zbog Brexita

Daniele Nouy, šefica nadzora u Evropskoj centralnoj banci, izjavila je kako je oko 50 banaka raspravljalo o njihovim poslovnim premeštajima zbog Brexita s vlastima u Evropskoj uniji. 

Kompanije 0 Comments

EasyJet zbog Brexita osniva novu kompaniju s sedištem u Austriji

Niskobudžetni avioprevoznik EasyJet objavio je da formira novu aviokompaniju EasyJet Europe koja će biti bazirana u Beču i koja će omogućiti toj britanskoj firmi da nastavi nesmetano da leti u Evropi posle

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply