Etihad nastavlja dogovor o prodaji akcija kompanije NIKI

Etihad nastavlja dogovor o prodaji akcija kompanije NIKI

Realizacija dogovora Air Berlin i kompanije „Etihad Investment Company LLC“o prodaji akcija kompanije NIKI koja je u indirektnom vlasništvu Air Berlina, nastaviće se u naknadno dogovoreno vreme i na način koji je u skladu sa regulativom Evropske unije, naveli su u svom zajedničkom saopštenju Etihad i AirBerlin i dodali da će „u dogledno vreme o tome saopštiti više detalja“.

Ove vesti dolaze nakon što se Etihad prošle nedelje povukao iz dogovora koji je predviđeo pokretanje nove evropske turističke avio-kompanije u saradnji sa „TUI AG“,  prenosi „Reuters“. Etihad je kao deo dogovra trebalo da kupi NIKI pre početka saradnje sa avio kompanijom u vlasništvu „TUI AG“ – „TUI Fly“.

U zajedničkom saopštenju Etihada i Air Berlina, potvrdili su, međutim, da neće doći do promena u dogovoru o prodaji akcija kompanije NIKI.

Foto: Air Berlin

Foto: Air Berlin

“Nastavljamo da pružamo podršku naporima rukovodstva avio-kompanije Air Berlin u procesu transformacije. Isto tako, naša podrška avio-kompaniji NIKI i dalje stoji i cilj nam je da uskoro okončamo ovu transakciju”, izjavio je Ray Gammell, prelazni generalni direktor Etihad Aviation Group.

Dok se ova transakcija ne realizuje, NIKI će nastaviti da posluje kao posebna poslovna jedinica u okviru Air Berlin grupe, koja je usmerena na kratke i srednje turističke linije. Kako je navedeno, zimski red letenja za 2017. godinu kompanije NIKI je objavljen i sve rezervacije ostaju na snazi.

“U okviru Air Berlin grupe postojaće dve na jasan način odvojene divizije: dugolinijske i letove ka najznačajnijim poslovnim centrima širom Nemačke i ostatku Evrope obavljaće Air Berlin iz Diseldorfa i Berlina. Kao posebna poslovna jedinica, NIKI će obavljati letove ka popularnim turističkim destinacijama. Na ovaj način će, kako novi Air Berlin tako i turistička jedinica koju predstavlja NIKI, biti u potrebnoj meri pokriveni organizacijom i resursima dok se ne okonča akvizicija avio-kompanije NIKI”,  izjavio je Thomas Winkelmann, generalni direktor kompanije Air Berlin, stoji u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/TangoSix
Previous Azijske berze u porastu, dolar stabilan
Next Evropske berze nadoknađuju gubitke

You might also like

IT

Apple i dalje vladar na tržištu tablet uređaja

I pored pada prodaje tablet kompjutera na svetskom tržištu, kompanija Apple je i dalje lider.

Industrija

MAT: Štrajk u Fiatu smanjuje izvoz Srbije

Najveći problem u ovom trenutku u ekonomiji Srbije je štrajk u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija, jer zbog zaustavljene proizvodnje opada ukupan izvoz Srbije, rekao je ekonomista Stojan Stamenković.

Kompanije

Jedinstvo Sevojno: Rast prihoda i profitabilnosti u prvih šest meseci

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je konsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci tokom kojih je ostvaren rast realizacije i profitabilnosti.