Angela Merkel pozvala na veće investiranje u Africi

Angela Merkel pozvala na veće investiranje u Africi

Nemačka kancelarka Angela Merkel održala je u ponedeljak razgovore s čelnicima afričkih država, te je pozvala svetske ekonomske sile da povećaju investiranje u Africi. 

Merkel je rekla da se svet ne može dobro razvijati “ako svi kontinenti na svetu ne učestvuju u tome”, dodavši da bi međunarodna zajednica trebala održavati “razgovore s Afrikom”, umesto “razgovore o Africi”, izveštava Xinhua.

Kancelarka je u Berlinu ugostila čelnike više afričkih država, uključujući čelnike Egipta, Gane, Obale Slonovače, Malija, Nigera, Ruande, Senegala i Tunisa, kao i zvaničnike Svetske banke, MMF-a i Afričke unije, u cilju da poveća poslovnu saradnju u regionu.

Ovaj dvodnevni samit će se uglavnom fokusirati na povećanje održivih investicija u privatnom sektoru, kao i poboljšanje infrastrukture i adresiranje problema nezaposlenosti.

On će takođe poslužiti kao priprema za predstojeći samit G20 u Hamburgu, gde će jedno od glavnih pitanja biti razvoj Afrike.

Nemačka je obećala investirati više od 300 miliona evra u afričkim zemljama, ali pomoć je namenjena samo onim državama koje su orijentisane ka reformama i koje će se “kretati istim putem kao i Nemačka u borbi protiv korupcije, za transparentnost i implementaciju ljudskih prava”.

Jedan od ciljeva ove finansijske podrške je i smanjenje broja migranata koji pristižu u Nemačku.

Izvor: GdeInvestirati/Fena
Previous Priprema se povećanje kreditnog rejtinga Crne Gore
Next Britanija: Pad potrošnje nakon 4 godine

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Srbija jedna od 42. zemlje bez inflacije

Šef kancelarije MMF u Srbiji Sebastijan Sosa ocenio je na Kopaoniku da nisu potrebni dalji rezovi u fiskalnoj politici.

Makroekonomija 0 Comments

Podignuta procena rasta američke ekonomije u četvrtom tromesečju 2017.

Američka ekonomija je u četvrtom tromesečju 2017. poraslo snažnije nego što su pokazivale dosadašnje vladine procene zahvaljujući većoj ličnoj potrošnji koja je ublažila uticaj povećanja uvoza, pokazali su u sredu objavljeni

Najvažnije vesti 1Comments

Prodate sve petogodišnje obveznice, prinos pao na 2,6 odsto

Na aukciji petogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima, održanoj 20. jula 2017. godine, ponuđen obim emisije iznosio je 75 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply