Saudijska Arabija: Cigarete i napici 50 odsto skuplji

Saudijska Arabija: Cigarete i napici 50 odsto skuplji

Cene cigareta i energetskih napitaka povećane su  za 50 odsto, kao i cene bezalkoholnih gaziranih pića u Saudijskoj Arabiji, koja je uvela porez na robu široke potrošnje da bi nadoknadila pad prihoda od nafte.

Saudijci do sada nisu morali da plaćaju tu vrsta poreza, ali je pad cene nafte od 2014. na svetskom tržištu naveo tamošnje vlasti da potraže druge izvore prihoda.

Porez je uveden u okviru dogovora šest članica Saveta za saradnju u Zalivu. a tu meru je podržao i Međunarodni monetarni fond.

Te zemlje – Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman, Katar i Kuvajt, dogovorile su se da uvedu porez na dodatu vrednost od 5 odsto na deo proizvoda široke potrošnje počev od 2018. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska Ikea biće otvorena 10. avgusta
Next Dolar skliznuo uoči ovonedeljne odluke Feda o povećanju kamatnih stopa

You might also like

Društvo 1Comments

Na srpskom tržištu sve više vode iz uvoza, nameti guše domaću proizvodnju

Sa oko 300 izvorišta vode Srbija spada u zemlje najbogatije izvorima mineralnih voda u Evropi, a njenim flaširanjem bavi se oko 25 do 30 fabrika različitih kapaciteta, koje su smeštene,

Tema dana 1Comments

Poraz za Trampa: Povučen predlog o ukidanju “Obamacare”

Republikanski lideri u Predstavničkom domu američkog Kongresa su zbog nedovoljnog broja glasova povukli svoj predlog zakona o zdravstvenoj nezi, o kojem je danas trebalo da se glasa, javlja AP.

Najvažnije vesti 0 Comments

Prosečna plata u Srbiji u novembru 47.575 dinara

Prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji isplaćena u novembru ove godine iznosila je 47.575 dinara i za 1,5 odsto je nominalno i realno bila veća nego prethodnog

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply