Murad Al-Katib – Svetski preduzetnik za 2017. godinu

Murad Al-Katib – Svetski preduzetnik za 2017. godinu

Murad Al-Katib, predsednik i CEO kompanije AGT Food&Ingredients Inc. proglašen je EY Svetskim preduzetnikom za 2017. godinu.

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 59 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 49 zemalja, saopštila je međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young).

Murad Al-Katib, EY Svetski Preduzetnik za 2017. godinu osnovao je AGT Food and Ingredients 2003. godine, a kompanija je postala svetski lider i najveći vertikalno integrisani lanac snabdevanja za sočivo, leblebije i grašak.

Kompanija je listirana na berzi 2007. godine i ima godišnje prihode od 1,4 mlrd USD, za više od 2.000 zaposlenih na pet kontinenata.

Kompanija AGT Food and Ingredients imala je održiv i kontinuiran rast prihoda od oko 100 mil USD tokom svake od poslednjih pet godina. Muradova kompanija izvozi 23 odsto ukupnog svetskog sočiva u više od 120 zemalja sveta.

I Srbija je, po peti put, imala svog predstavnika. Radojko Janić, osnivač i vlasnik kompanije Radijator – Inženjering, peti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji.

– Izuzetna mi je čast što sam ove godine ja predstavljao Republiku Srbiju na ovom spektakularnom izboru. Ja nisam ove večeri stajao samo ispred uspeha kompanije Radijator-Inženjering već i ispred svog grada Kraljeva i svih preduzetnika Srbije. Ovo je jedno predivno veče i fantastično je uzbuđenje biti ovako počastvovan u Monte Karlu, među najuspešnijim preduzetnicima sveta – rekao je Radojko Janić.

– Ponosni smo što i još jednu godinu za redom Republika Srbija ima svog kandidata u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine. Gospodin Radojko Janić je sa fenomenalnim uspehom predstavljao kako svoju kompaniju tako i preduzetnički duh Srbije – rekao je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Dolar ojačao nakon tri sedmice slabljenja
Next Srbija jedva koristi trećinu svojih potencijala

You might also like

Preduzetništvo 2 Comments

Država nudi podsticaje za sve koji žele da pokrenu sopstveni biznis

Vlada Srbije donela je Uredbu kojom podstiče preduzetništvo tako što će onima koji pokreću biznis subvencionisati 30 odsto ukupnih ulaganja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Moderan katastar diže BDP za 7 odsto

Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka koju je formirao RGZ ubrzaće ekonomski razvoj zemlje, dok će u pojedinim sektorima produktivnost biti veća i do 15 odsto.

Tržište valuta: Snažan rast dolara i britanske funte

Nagoveštaji da bi evropska i japanska centralna banka uskoro mogle dodatno olabaviti monetarnu politiku, te sve izgledniji ostanak Velike Britanije u 28-članom evropskom bloku podržali su američki dolar i britansku funtu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply