Murad Al-Katib – Svetski preduzetnik za 2017. godinu

Murad Al-Katib – Svetski preduzetnik za 2017. godinu

Murad Al-Katib, predsednik i CEO kompanije AGT Food&Ingredients Inc. proglašen je EY Svetskim preduzetnikom za 2017. godinu.

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 59 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 49 zemalja, saopštila je međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young).

Murad Al-Katib, EY Svetski Preduzetnik za 2017. godinu osnovao je AGT Food and Ingredients 2003. godine, a kompanija je postala svetski lider i najveći vertikalno integrisani lanac snabdevanja za sočivo, leblebije i grašak.

Kompanija je listirana na berzi 2007. godine i ima godišnje prihode od 1,4 mlrd USD, za više od 2.000 zaposlenih na pet kontinenata.

Kompanija AGT Food and Ingredients imala je održiv i kontinuiran rast prihoda od oko 100 mil USD tokom svake od poslednjih pet godina. Muradova kompanija izvozi 23 odsto ukupnog svetskog sočiva u više od 120 zemalja sveta.

I Srbija je, po peti put, imala svog predstavnika. Radojko Janić, osnivač i vlasnik kompanije Radijator – Inženjering, peti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji.

– Izuzetna mi je čast što sam ove godine ja predstavljao Republiku Srbiju na ovom spektakularnom izboru. Ja nisam ove večeri stajao samo ispred uspeha kompanije Radijator-Inženjering već i ispred svog grada Kraljeva i svih preduzetnika Srbije. Ovo je jedno predivno veče i fantastično je uzbuđenje biti ovako počastvovan u Monte Karlu, među najuspešnijim preduzetnicima sveta – rekao je Radojko Janić.

– Ponosni smo što i još jednu godinu za redom Republika Srbija ima svog kandidata u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine. Gospodin Radojko Janić je sa fenomenalnim uspehom predstavljao kako svoju kompaniju tako i preduzetnički duh Srbije – rekao je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Dolar ojačao nakon tri sedmice slabljenja
Next Srbija jedva koristi trećinu svojih potencijala

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

PepsiCo pokrenuo podrške brendovima u nastajanju

Kompanija PepsiCo pozvala je preduzetnike iz cele Evrope da učestvuju u PepsiCo Nutrition Greenhouse inkubatorskom programu kreiranom da neguje rast brendova u nastajanju, a koji su usredsređeni na zdravu ishranu

Karijera 6 Comments

Slovačka ubrzala postupak izdavanja radnih dozvola, nove olakšice za radnike izvan EU

Slovački parlament je posle skandala sa prevarnim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije, usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola,

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Nema osnova da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa

S obzirom da Narodna banka Srbije ne primenjuje negativne kamatne stope u monetarnim instrumentima, nema osnova ni da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa, ocenila je danas centralna

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply