Zlato se oporavlja zahvaljujući opštoj nesigurnosti

Zlato se oporavlja zahvaljujući opštoj nesigurnosti

Zlato nastavlja da se oporavlja uz podršku ekonomskih i geopolitičkih dešavanja.

Američki izveštaj o stanju na tržištu rada u petak započeo je najnovije povećanje a uz opadanje dolara i prinosa na obveznice, novi maksimalni nivoi za ovu godinu su sada jako blizu.

zlato

Pored benigne inflacije, optimisti po pitanju zlata smatraju da aktuelna dešavanja pružaju sve veću podršku plemenitim metalima. Neki od trenutnih i predstojećih pokretača cene zlata su:

• Slabi rezultati iz američkog izveštaja o stanju na tržištu rada podižu mogućnosti za pomirljiv skok kamatnih stopa 14. juna
• Sastanak ECB, izbori u Velikoj Britaniji i svedočenje (bivšeg direktora FBI) Comeyja
• Napad u Londonu i trenutne tenzije među zemljama Zaliva između Katara i grupe koju predvodi Saudijska Arabija
• Očigledna nemogućnost Trumpa da nastavi sa programom naklonjenom rastu

Kao rezultat ovih najnovijih dešavanja, dolar je dodatno opao, naročito u odnosu na japanski jen, a opali su i prinosi od obveznica.

Fondovi su bili veliki kupci u poslednjih nekoliko nedelja, dok tražnja za proizvodima kojima se trguje na berzi potpomognuta zlatom nastavlja svoj stabilan rast. Trejderi opcijama sa sve većom sumnjom gledaju na pozitivni cenovni rizik.

Probivši i kratkoročne i dugoročne opadajuće trendove, cilj zlata bi sada mogao da bude USD 1.315 za uncu uz pojavu prvog otpora na maksimalnom nivou iz 17. aprila od USD 1.295,5 za uncu.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Theresa May nokautirala funtu
Next Credit Suisse: Investitori obezbedili 4,3 milijarde dolara za restrukturiranje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Zorana Mihajlović: Biće 350 miliona evra od koncesije za Aerodrom Nikola Tesla

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da na jesen bude potpisan koncesioni ugovor za Aerodrom Nikola Tesla.

Uncategorized 0 Comments

Luksemburg želi da sedište EBA preseli iz Londona

Vlasti Luksemburga saopštile su da bi želele da se u tu zemlju prebaci sedište Evropskog bankarskog regulatornog tela (EBA) koje je trenutno u Londonu.

Uncategorized 0 Comments

Yanis Varoufakis: Ne treba spašavati evro

Nastupivši na tribini bavarskog Ifo Instituta, bivši grčki ministar finansija i “guru” ekonomskih antiglobalista s levice Yanis Varoufakis apelovao je na Nemačku da nije u obavezi da sačuva evrozonu po

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply