Verizon nakon preuzimanja Yahooa planira da ukine 2.000 radnih mesta

Verizon nakon preuzimanja Yahooa planira da ukine 2.000 radnih mesta

Američki telekomunikacioni div Verizon Communications planira da ukine oko 2.000 radnih mesta kada sledeće nedelje okonča akviziciju temeljnog internet poslovanja Yahooa vrednu 4,48 milijardi dolara, saznaje Reuters.

Otpuštanja se očekuju u Verizonovim podružnicama AOL i Yahoo, a planirano smanjenje predstavlja oko 15 posto od ukupnog broja zaposlenih u te dve podružnice. Trenutno, u AOL-u i Yahoou radi oko 14 hiljada ljudi.

Mnoga od radnih mesta se nalaze u Kaliforniji, a neka su izvan SAD-a, rekao je Reutersu izvor koji je želeo ostati anoniman jer odluka još nije javna.

yahoo

Akcionari Yahooa u četvrtak su odobrili prodaju kompanije, sudeći prema preliminarnim rezultatima sa sastanka akcionara, i očekuje se da će transakcija biti završena do utorka.

Verizon želi da kombinuje softver Yahooa koji se odnosi na pretragu, elektronsku poštu i slanje poruka, kao i tehnološke alate za oglašavanje, s poslovanjem kompanije AOL, koju je vodeći američki bežićni operater kupio 2015. godine za 4,4 milijarde dolara.

Akvizicija označava kraj Yahooa kao samostalne kompanije, pionira interneta čija je vriednost svojevremeno iznosila više 100 milijardi dolara.

Verizon namerava da rebrenduje AOL i Yahoo kao deo novog poslovnog pothvata nazvanog Oath, koji će voditi izvršni direktor AOL-a Tim Armstrong.

Verizon procenjuje da može koristiti podatke više od 200 miliona mesečnih posetilaca stranica Yahooa i kombinovati ih s podacima 150 miliona mesečnih korisnika AOL-a, kao i sa svojom vlastitiom korisničkom bazom od preko 100 miliona pretplatnika telekomunikacionih usluga, čime bi ponudili više ciljanih usluga oglašivačima.

Posao s Yahoom usledio je nakon što su aktivistički investitori predvođeni kompanijom Starboard Value LP izgubili poverenje u izvršnu direktorku Yahooa Marissu Mayer, koja je na čelo kompanije došla 2012. godine, te su podstakli prodaju temeljnog poslovanja kompanije. Nakon što se prodaja zaključi, očekuje se da će Mayer napustiti svoj položaj.

Yahoo je i dalje jedan od najvećih operatera u internetskom poslovanju, sa stotinama miliona korisnika elektronske pošte, finansijskih i sportskih usluga i servisa, kao i vrlo posećenom početnom stranicom.

U februaru prošle godine Yahoo je objavio da namerava da ukine 1.600 radnih mesta, oko 15 posto od ukupnog broja zaposlenih.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi
Next Mario Draghi: Kraj ciklusa sniženja kamatnih stopa

You might also like

Pinterest kupio kompaniju Fleksy

Pinterest je kupio kompaniju Fleksy, proizvođača eksterne tastatura aplikacije istog imena za mobilne uređaje.

Kompanije 0 Comments

Otvaranje Lidla sve bliže

U okviru Dana Dobavljača PKS predstavnici kompanije Lidl Srbija susreli su se sa potencijalnim domaćim dobavljačima voća i povrća koji ispunjavaju međunarodne standarde kvaliteta.

Telekomunikacije 0 Comments

Huawei podneo tužbu protiv T-Mobile

Huawei je zbog kršenja njegovih patenata 4G bežične mrežne usluge podneo tužbu protiv T-Mobile.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply