Credit Suisse: Investitori obezbedili 4,3 milijarde dolara za restrukturiranje

Credit Suisse: Investitori obezbedili 4,3 milijarde dolara za restrukturiranje

Investitori “Credit Suisse” grupe prihvatili su da kupe 99,2 odsto nove emisije akcija po osnovu prava preče kupovine.

Time će obezbediti 4,1 milijardu švajcarskih franaka (4,3 milijarde dolara) potrebnih glavnom izvršnom direktoru banke za realizaciju njegovog plana restrukturiranja te finansijske grupacije.

“Credit Suisse” planira da preostali deo akcija proda na sekundarnom tržištu, objavila je banka sa sedištem u Cirihu, nakon zatavaranja berze, prenosi agencija “Bloomberg”.

Očekuje se da će trgovanje akcijama iz nove emisije početi po ceni od 10,80 franaka.

Sredstva prikupljena u drugoj emsiji akcija otkako je Tijam došao na čelo banke sredinom 2015. godine, biće upotrebljena za dovršetak restukturiranja i proširenje poslovanja upravljanja imovinom.

Sveža finansijska sredstva će povećati zajednički akcionarski kapital “Tier 1” grupe “Credit Suisse” na 13,4 odsto rizikom ponderisane aktive. Mera finansijske snage banke je na kraju prvog tromesečja iznosila je 11,7 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Zlato se oporavlja zahvaljujući opštoj nesigurnosti
Next Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

You might also like

Uber budućnost prevoza vidi u malim električnim avionima

Američka kompanija Uber, koja putem mobilne aplikacije nudi usluge prevoza, iznela je plan razvoja letećeg taksi prevoza.

Saobraćaj 0 Comments

BusPlus servis od jutros poskupeo i to za čak 50 odsto

Beograđane je u utorak dočekalo neprijatno iznenađenje – poskupljenje BusPlus servisa koji putem mobilnih telefona obaveštava o nailasku vozila u stanicu.

Alibaba: Rezultati iznad očekivanja, akcije skočile

Kineska kompanija Alibaba, jedna od najvećih internet prodavnica na svetu, prijavila je rast prihoda u četvrtom kvartalu fiskalne godine od 61 odsto, usled boljih rezultata od očekivanih u trgovinskoj delatnosti. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply