Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Investiciona kompanija Blackstone zatvorila je finansijsku konstrukciju za 7,8 milijardi evra “težak” fond koji će se koncentrisati na komercijalne nekretnine u Evropi, saznaje Reuters od upućenog izvora.

Cilj fonda je da investitorima donese dvocifreni povrat na uloženo, naglasio je taj izvor.

Fond će slediti ‘oportunističku’ strategiju, što uobičajeno podrazumeva kupovinu riskantnijih nekretnina kojima je potrebna renoviranje ili preuređivanje za posebne namene, dodaje izvor.

Kupovna moć fonda iznosiće oko 24 milijarde evra ako je suditi po tome da američka investiciona grupacija obično do 70 posto novca za kupovinu nekretnina pribavlja zaduživanjem, procenjuje izvor.

Početkom nedelje Blackstone je ponudio oko 1,8 milijardi evra za kupovinu svih akcija finske kompanije za ulaganje u nekretnine Sponda, nastojeći tako da proširi poslovanje s komercijalnim nekretninama na području nordijskih zemalja.

Prošle nedelje prodali su evropsku logističku i kompaniu za skladištenje Logicor kineskom China Investmentu za 12,25 milijardi evra, što je najveće ulaganje finansijskih kompanija u nekretnine u Evropi otkada su počeli da se prate ti podaci.

Blackstoneovo upravlja sa 102 milijarde dolara namenjene ulaganjima u komercijalne nekretnine, navodi Reuters.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Credit Suisse: Investitori obezbedili 4,3 milijarde dolara za restrukturiranje
Next Verizon nakon preuzimanja Yahooa planira da ukine 2.000 radnih mesta

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Firme koje se ne digitalizuju nestaće sa tržišta

Ko ne uloži u digitalizaciju preduzeća, za koju godinu nestaće sa tržišta i zato je neophodno što pre ući u proces “hoda sa vremenom”.

Kompanije 0 Comments

Toyota zabeležila pad dobiti poslednjih devet meseci

Japanska Toyota je objavila danas da joj je neto dobit u devet meseci, zaključno sa decembrom, pala gotovo za četvrtinu u odnosu na isti period 2016. godine, ali je revidirala

Tema dana 0 Comments

Pokrenut postupak protiv EPS Distribucije

Danas je pokrenut postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv Operatora distributivnog sistema EPS Distribucija d.o.o. Beograd, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply