Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Investiciona kompanija Blackstone zatvorila je finansijsku konstrukciju za 7,8 milijardi evra “težak” fond koji će se koncentrisati na komercijalne nekretnine u Evropi, saznaje Reuters od upućenog izvora.

Cilj fonda je da investitorima donese dvocifreni povrat na uloženo, naglasio je taj izvor.

Fond će slediti ‘oportunističku’ strategiju, što uobičajeno podrazumeva kupovinu riskantnijih nekretnina kojima je potrebna renoviranje ili preuređivanje za posebne namene, dodaje izvor.

Kupovna moć fonda iznosiće oko 24 milijarde evra ako je suditi po tome da američka investiciona grupacija obično do 70 posto novca za kupovinu nekretnina pribavlja zaduživanjem, procenjuje izvor.

Početkom nedelje Blackstone je ponudio oko 1,8 milijardi evra za kupovinu svih akcija finske kompanije za ulaganje u nekretnine Sponda, nastojeći tako da proširi poslovanje s komercijalnim nekretninama na području nordijskih zemalja.

Prošle nedelje prodali su evropsku logističku i kompaniu za skladištenje Logicor kineskom China Investmentu za 12,25 milijardi evra, što je najveće ulaganje finansijskih kompanija u nekretnine u Evropi otkada su počeli da se prate ti podaci.

Blackstoneovo upravlja sa 102 milijarde dolara namenjene ulaganjima u komercijalne nekretnine, navodi Reuters.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Credit Suisse: Investitori obezbedili 4,3 milijarde dolara za restrukturiranje
Next Verizon nakon preuzimanja Yahooa planira da ukine 2.000 radnih mesta

You might also like

Kompanije 0 Comments

Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara

Vranjski Alfa plam (ALFA) nastavio je uzlazni trend poslovanja iz prva tri meseca tekuće godine, pokazuje polugodišnji finansijski izveštaji ove kompanije.

Industrija 0 Comments

Usporen rast prodaje Henkela, pad akcija za 4 odsto

Nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom proizvoda za ličnu higijenu i domaćinstvo, Henkel, objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal u kojem je neto dobit porasla 10,3% na 631 miliona

Kompanije 0 Comments

Proizvodnja gasa u Elemiru veća 10 odsto, smanjena emisija CO2

Naftna industrija Srbije (NIS), otvaranjem aminskog postrojenja u Elemiru kod Zrenjanina, poboljšala je obim proizvodnje gasa za 10 procenata u Pogonu za pripremu i transport nafte i gasa, poručili su

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply