Počeo sa radom Registar stambenih zajednica u Srbiji

Počeo sa radom Registar stambenih zajednica u Srbiji

Registar stambenih zajednica u Srbiji radi od srede čime je uspostavljen jednoobrazni sistem registracije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Do sada je svaka opština tražila od vlasnika različitu dokumentaciju da bi zgradu upisala u evidenciju. U 135 lokalnih samouprava je obučeno 330 ljudi koji će pomoću aplikacije registrovati stambene zgrade.

“Pozivu za obuku se nije odazvalo 29 opština, mada bi, na osnovu detaljnog uputstva za registraciju, mogli i sami da isprobaju aplikaciju”, reka je pomoćnica ministra gradjevinarstva, Jovanka Atanacković.

Po njenim rečima, pored povezivanja sa Republičkim zavodom za statistiku koje je završeno, predstoji povezivanje s Poreskom upravom radi dobijanja PIB-a.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 4 odsto
Next FAO prognozira skok uvoza hrane u 2017. godini

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Kvadrat stare gradnje u Beogradu 800 evra

Kako napraviti najbolji balans, da se sa manje novca u Beogradu kupi više kvadrata.

Nekretnine 0 Comments

Karlovy Vary – hit na tržištu nekretnina u Češkoj

Cene nekretnina u Češkoj rastu ali su još relativno niske u poređenju sa cenom imovine na zapadu Evrope. Pored toga, ubrzani privredni rast ove centralno-evropske zemlje privlači investitore.

Turističke nekretnine 0 Comments

Koliki je turistički potencijal hotelskih lanaca u Beogradu?

Dolazak inostranih hotelskih lanaca St. Regis i Hilton znak su da Beograd ima dobar turistički potencijal. Šta kaže računica postojećih hotela u glavnom gradu?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply