Počeo sa radom Registar stambenih zajednica u Srbiji

Počeo sa radom Registar stambenih zajednica u Srbiji

Registar stambenih zajednica u Srbiji radi od srede čime je uspostavljen jednoobrazni sistem registracije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Do sada je svaka opština tražila od vlasnika različitu dokumentaciju da bi zgradu upisala u evidenciju. U 135 lokalnih samouprava je obučeno 330 ljudi koji će pomoću aplikacije registrovati stambene zgrade.

“Pozivu za obuku se nije odazvalo 29 opština, mada bi, na osnovu detaljnog uputstva za registraciju, mogli i sami da isprobaju aplikaciju”, reka je pomoćnica ministra gradjevinarstva, Jovanka Atanacković.

Po njenim rečima, pored povezivanja sa Republičkim zavodom za statistiku koje je završeno, predstoji povezivanje s Poreskom upravom radi dobijanja PIB-a.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 4 odsto
Next FAO prognozira skok uvoza hrane u 2017. godini

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Poljaci zamenili Ruse na ukrajinskom tržištu nekretnina

Povlačenje ruskih investitora, ekonomska i politička kriza u zemlji te nedostatak hipotekarnih kredita “melju” tržište nekretnina u Ukrajini.

Nekretnine 0 Comments

Cene novoizgrađenih stanova u Bosni i Hercegovini pale 8,4 odsto

Prosečna prodajna cena novoizgrađenih stanova u Bosni i Hercegovini iznosila je u prvom kvartalu ove godine 770 evra (1.506 KM) po metru kvadratnom, što je za 8,4 odsto niža cena

Nekretnine 0 Comments

Vinarija Kovačević planira gradnju novog vinskog podruma

Ugledna iriška porodica Kovačević svoju vinsku priču gradi već čitav vek.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply