Huawei: U planu su novi istraživački centri u Kini i SAD-u

Huawei: U planu su novi istraživački centri u Kini i SAD-u

Prema izvorima iz same industrije koje prenosi internet stranica DigiTimes, kineska kompanija Huawei u skoroj budućnosti planira u svojoj zemlji, ali i SAD-u otvori nove istraživačke centre.

To je deo plana kineske kompanije za skori službeni ulazak na brzorastuće tržište koje obuhvata virtuelnu stvarnost, poboljšanu stvarnost i takozvanu pomešanu stvarnost (Mixed Reality ili MR).

Također, kompanija planira da intenzivira svoje prisustvo na tržištu novih 5G mreže čija testiranja započinju iduće godine, dok se njihova komercijalizacija očekuje tokom 2020. godine.

Uz otvaranje novih centara ide i zapošljavanje određenog broja stručnjaka za 802.11ax Wi-Fi mreže, 5G mreže, cloud računarstvo, IoT uređaje, veštačku inteligenciju…

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Brexit bi mogao da izazove poremećaje na poljoprivrednom tržištu EU
Next NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 4 odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

Apple u poslednjem tromesečju 2016. godine zaradio 78,4 milijardi dolara

Kada je Apple najavio nove iPhone telefone, mnogi su bili zabrinuti da bi to moglo da bude loše za kompaniju jer su previše slični modelima prethodne generacije.

Xiaomi krenuo u osvajanje Evrope

Xiaomi je najavio da planira da uđe na tržište Francuske i Italije krajem maja čime bi njihovi prihodi porasli na 10 milijardi dolara.

Kompanije 0 Comments

Radnici “Fiata” neće prekinuti štrajk

Oko 2.000 štrajkača u “Fiatovoj” fabrici u Kragujevcu odlučilo je danas da neće prekinuti štrajk dok ne budu dobili pisane garancije poslodavca da će minimum njihovih zahteva biti ispunjen.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply