Dinar oslabio prema evru, danas 122,35 dinara za evro

Dinar oslabio prema evru, danas 122,35 dinara za evro

Dinar je oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 122,3585 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je jači prema evru za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 0,8 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 0,9 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,1 procenat na 108,6279 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 0,1 procenat.

NBS je od početka ove godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu 235 miliona evra i prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najjači kurs dinara prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini bio je 6. juna, 122,2320 dinara za evro, a najniža vrednost je zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/VestiOnline
Previous Cene nafte pod pritiskom
Next Beogradski sajam: Prodato 12,7 milijardi dinara robe i usluga u 2016.

You might also like

Komercijalna banka omogućava trgovanje akcijama i ETF-ovima na stranim berzama

Komercijalna banka posreduje u online trgovini na domaćim, a od nedavno i na 35 stranih berza. Cilj je klijentima omogućiti brz, jednostavan i siguran pristup tržištima kapitala u eri digitalizacije.

Wall Street: Slabljenje fabričkih aktivnosti izazvao strah

Na Wall Streetu su u četvrtak najvažniji indeksi stagnirali nakon objave podatka o slabljenju fabričkih aktivnosti u SAD-u, što je doprinelo neizvesnosti uoči objave ključnih izveštaja o zaposlenosti, a zbog

Produktna berza: Pad cene kukuruza

Odsustvo značajnije potražnje na tržištu kukuruza i dalje gura cenu ove žitarice na dole.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply