Održan prvi Balkan M&A i private equity forum

Održan prvi Balkan M&A i private equity forum

Region centralne i istočne Evrope beleži rast investicionih aktivnosti, zaključeno je na panelu Mogućnosti za investiranje i prikupljanje sredstava (fundraising) održanom u utorak, 6. juna 2017. godine, u hotelu Hyatt u okviru Balkan M&A i private equity foruma.

Stručnjaci iz cele Evrope i regiona ocenili su da se nivo ulaganja polako vraća na nivo pre 2009. godine, te da primat u investicionim aktivnostima beleže Poljska i Mađarska, saopšteno je iz Srpske private equity asocijacije (SPEA).

Takođe, kako ističe predsednik Upravnog odbora SPEA i investicioni direktor fonda SEAF Branimir Gajić, region Balkana postaje sve atraktivniji za investitore, zahvaljujući sve većoj političkoj i ekonomskoj stabilnosti, te dobrim perspektivama za rast.

“Private equty fondovi su, kada je u pitanju region Balkana, zainteresovani za ulaganja u industriju kompjutera, potrošačke elektronike, robe široke potrošnje, ali i za ulaganja u komunikacije, maloprodaju i druge sektore. Ipak, aktivnosti prikupljanja sredstava za region jugoistočne Evrope su dosta niske u odnosu na ostatak Evrope, a investitori su uglavnom multilateralne i vladine agencije kao i suvereni fondovi”, istakao je Gajić i dodao da se SPEA kao neprofitna asocijacija zalaže za private equity i venture capital ulaganja, te deluje kao forum za sve kompanije i profesionalce aktivne na private equty tržištu Srbije.

Prvi Balkan M&A i private equity forum u organizaciji kompanije Mergermarket uz strateško partnerstvo advokatskih kancelarija Dentons, Karanović&Nikolić, kompanija KPMG, EuropaProperty i Srpske private equity asocijacije je okupio više od 150 predstavnika korporacija, private equity fondova, investicionih banaka i savetnika u oblasti korporativnih finansija.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Oprez ulagača na berzi, dolar stabilan
Next Bitcoin dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara

You might also like

EIT Climate akcelerator objavio konkurs za regionalne startape

EIT Climate akcelerator, koji u fokusu ima klimatske promene i čistu energiju, objavio je konkurs za startape iz regiona i jugoistočne Evrope za učešće u njihovom programu akceleracije i finansiranja.

Preduzetništvo 0 Comments

Vulin: Subvencije za pokretanja sopstvenog biznisa 700 miliona dinara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je država ove godine za subvencije za samozapošljavanje opredelila 700 miliona dinara,

Marketing 4 Comments

Digitalno oglašavanje: Gde će odlaziti novac u narednih pet godina

Novac sve više otiče od tradicionalnog oglašavanja ka digitalnom, u svetu dosta brže nego kod nas. U narednih par godina mobilni uređaji će preuzeti primat.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply