Održan prvi Balkan M&A i private equity forum

Održan prvi Balkan M&A i private equity forum

Region centralne i istočne Evrope beleži rast investicionih aktivnosti, zaključeno je na panelu Mogućnosti za investiranje i prikupljanje sredstava (fundraising) održanom u utorak, 6. juna 2017. godine, u hotelu Hyatt u okviru Balkan M&A i private equity foruma.

Stručnjaci iz cele Evrope i regiona ocenili su da se nivo ulaganja polako vraća na nivo pre 2009. godine, te da primat u investicionim aktivnostima beleže Poljska i Mađarska, saopšteno je iz Srpske private equity asocijacije (SPEA).

Takođe, kako ističe predsednik Upravnog odbora SPEA i investicioni direktor fonda SEAF Branimir Gajić, region Balkana postaje sve atraktivniji za investitore, zahvaljujući sve većoj političkoj i ekonomskoj stabilnosti, te dobrim perspektivama za rast.

“Private equty fondovi su, kada je u pitanju region Balkana, zainteresovani za ulaganja u industriju kompjutera, potrošačke elektronike, robe široke potrošnje, ali i za ulaganja u komunikacije, maloprodaju i druge sektore. Ipak, aktivnosti prikupljanja sredstava za region jugoistočne Evrope su dosta niske u odnosu na ostatak Evrope, a investitori su uglavnom multilateralne i vladine agencije kao i suvereni fondovi”, istakao je Gajić i dodao da se SPEA kao neprofitna asocijacija zalaže za private equity i venture capital ulaganja, te deluje kao forum za sve kompanije i profesionalce aktivne na private equty tržištu Srbije.

Prvi Balkan M&A i private equity forum u organizaciji kompanije Mergermarket uz strateško partnerstvo advokatskih kancelarija Dentons, Karanović&Nikolić, kompanija KPMG, EuropaProperty i Srpske private equity asocijacije je okupio više od 150 predstavnika korporacija, private equity fondova, investicionih banaka i savetnika u oblasti korporativnih finansija.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Oprez ulagača na berzi, dolar stabilan
Next Bitcoin dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

PKS: Novčane kazne, umesto zatvaranja radnji

Privredna komora Srbije i Zajednica preduzetnika PKS pokrenuli su inicijativu kako bi se preduzetnicima kojima poreski inspektor zatvori preduzeće zbog nepravilnosti u radu, ipak, omogući dalji rad ali uz plaćanje

Primeri iz prakse 0 Comments

Dala otkaz u Goldmah Sachsu i patentirala dodatke za štikle

Becca Brown je imala vrlo uspešnu karijeru, a onda je rešila da se otisne u preduzetničke vode, i u tome uspela.

Preduzetništvo 0 Comments

Ernst & Young: Muškarci su spremniji za biznis

Studija revizorske kuće Ernst & Young “Preduzetnički barometar” pokazala je da su muškarci skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply