Održan prvi Balkan M&A i private equity forum

Održan prvi Balkan M&A i private equity forum

Region centralne i istočne Evrope beleži rast investicionih aktivnosti, zaključeno je na panelu Mogućnosti za investiranje i prikupljanje sredstava (fundraising) održanom u utorak, 6. juna 2017. godine, u hotelu Hyatt u okviru Balkan M&A i private equity foruma.

Stručnjaci iz cele Evrope i regiona ocenili su da se nivo ulaganja polako vraća na nivo pre 2009. godine, te da primat u investicionim aktivnostima beleže Poljska i Mađarska, saopšteno je iz Srpske private equity asocijacije (SPEA).

Takođe, kako ističe predsednik Upravnog odbora SPEA i investicioni direktor fonda SEAF Branimir Gajić, region Balkana postaje sve atraktivniji za investitore, zahvaljujući sve većoj političkoj i ekonomskoj stabilnosti, te dobrim perspektivama za rast.

“Private equty fondovi su, kada je u pitanju region Balkana, zainteresovani za ulaganja u industriju kompjutera, potrošačke elektronike, robe široke potrošnje, ali i za ulaganja u komunikacije, maloprodaju i druge sektore. Ipak, aktivnosti prikupljanja sredstava za region jugoistočne Evrope su dosta niske u odnosu na ostatak Evrope, a investitori su uglavnom multilateralne i vladine agencije kao i suvereni fondovi”, istakao je Gajić i dodao da se SPEA kao neprofitna asocijacija zalaže za private equity i venture capital ulaganja, te deluje kao forum za sve kompanije i profesionalce aktivne na private equty tržištu Srbije.

Prvi Balkan M&A i private equity forum u organizaciji kompanije Mergermarket uz strateško partnerstvo advokatskih kancelarija Dentons, Karanović&Nikolić, kompanija KPMG, EuropaProperty i Srpske private equity asocijacije je okupio više od 150 predstavnika korporacija, private equity fondova, investicionih banaka i savetnika u oblasti korporativnih finansija.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Oprez ulagača na berzi, dolar stabilan
Next Bitcoin dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Uzgajanje lešnika: Mala ulaganja, stabilna cena i tražnja

Proizvodnja lešnika u Srbiji zadovoljava 10 odsto sopstvenih potreba, a ostatak uvozi. Period ulaganja je dug, ali je i period eksploatacije preko 50 godina.

Društvo 0 Comments

Tehnološkim viškovima 200.000 dinara novčane pomoći za pokretanje posla

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije (NSZ) Zoran Martinović rekao je danas da će iduće godine radnici koji su proglašeni viškovima, moći da za pokretanje biznisa dobiju pomoć od 200.000

Preduzetništvo 0 Comments

Otvoren konkurs za razvoj inovacija

Vlada Republike Srbije izdvojila je iz budžeta 90 miliona dinara u okviru novog konkursa za inovacione projekte za fizička i pravna lica, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply