Toyota prodala celokupni udeo u Tesli

Toyota prodala celokupni udeo u Tesli

Toyota je objavila da je prodala celokupni udeo u Tesli.

Prodaja udela znači i trenutni prestanak saradnje među dvema kompanijama, potvrdila je za Bloomberg portparolka Toyote Akiko Kita.  Toyota je u julu prošle godine držala 1,43 % u Tesli.

Godine 2010. Toyota je kupila udeo u Tesli vredan 50 miliona dolara. Osim toga, prodala je Tesli pogon u Kaliforniji vredan 42 miliona dolara.

Kompanije su potom započele zajednički razvoj RAV4 eleketričnih automobila u Kanadi. Od 2011. godine prodali su oko 2.500 komada tih vozila suočavajući se brojnim problemima koji su doveli i do opoziva dela flote.

Toyota je u novembru prošle godine osnovala vlastiti deo za proizvodnju električnih automobila koji bi uskoro trebao iznedriti i prve konkretne rezultate.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Forbes: Top 100 najvrednijih brendova u 2017.
Next Ovo su prosečne plate bankarskih službenika u Srbiji

You might also like

Apple i Microsoft najbolje rangirane kompanije na svetu

Apple i Microsoft trenutno su vodeća imena kada je u pitanju rangiranje bazirano na osnovu globalne percepcije, pokazuje istraživanje kompanije Future Brand.

Kompanije 0 Comments

Amazon odobrio milijardu dolara kredita

Internet trgovac “Amazon” znatno je ubrzao kreditiranje malih trgovaca, koji prodaju robu na njegovoj platformi.

Industrija 2 Comments

Direktor Energoprojekta: “Neprijateljsko” preuzimanje može da bude početak kraja kompanije, država da zaštiti svoj interes i kapital

Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je danas da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply