Toyota prodala celokupni udeo u Tesli

Toyota prodala celokupni udeo u Tesli

Toyota je objavila da je prodala celokupni udeo u Tesli.

Prodaja udela znači i trenutni prestanak saradnje među dvema kompanijama, potvrdila je za Bloomberg portparolka Toyote Akiko Kita.  Toyota je u julu prošle godine držala 1,43 % u Tesli.

Godine 2010. Toyota je kupila udeo u Tesli vredan 50 miliona dolara. Osim toga, prodala je Tesli pogon u Kaliforniji vredan 42 miliona dolara.

Kompanije su potom započele zajednički razvoj RAV4 eleketričnih automobila u Kanadi. Od 2011. godine prodali su oko 2.500 komada tih vozila suočavajući se brojnim problemima koji su doveli i do opoziva dela flote.

Toyota je u novembru prošle godine osnovala vlastiti deo za proizvodnju električnih automobila koji bi uskoro trebao iznedriti i prve konkretne rezultate.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Forbes: Top 100 najvrednijih brendova u 2017.
Next Ovo su prosečne plate bankarskih službenika u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

U planu letovi Beograd-Šangaj

Beograd bi uskoro mogao da dobije avionsku vezu sa još jednim gradom u Kini, nakon lansiranja letova između Pekinga i glavnog grada Srbije preko Praga u septembru, prenosi ExYu Aviation.

Kompanije 2 Comments

Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Prema rečima ministra privrede Željka Sertića kineska kompanija će uvesti novu filozofiju poslovanja u Železaru iz Smedereva.

Kompanije 0 Comments

Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je da je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi dinara naspram 521,6 miliona u 2014.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply