Nova prodaja imovine preduzeća Termoelektro

Nova prodaja imovine preduzeća Termoelektro

Stečajni upravnik preduzeća Termoelektro d.o.o. iz Beograda ogasio je prodaju udela, nepokretne i pokretne imovine preduzeća javnim nadmetanjem.

Među oglašenom imovinom su dve proizvodne hale, ugljara i zgrada kotlarnice, čija je ukupna početna cena oko 68,8 miliona dinara.

Na prodaju su i putnička i teretna vozila, dva mostna krana, računari i kompjuterska oprema, kao i udeo u od 49% osnovnog kapitala u preduzeću Termoelektro Power.

Celokupan spisak oglašene imovine, početne cene i detalji u vezi sa njenom prodajom nalaze se u tenderskoj dokumentaciji.

Javno nadmetanje održaće se 6. jula 2017. godine od 10 časova u prostorijama stečajnog upravnika u Beogradu, na adresi Ulica uralska 9.

Ovo preduzeće osnovano je još 1948. godine, a njegovi radnici nekada su bili angažovani na mnogim renomiranim projektima širom Evrope i u Srbiji. Njihova delatnost bila je inženjering, izgradnja, održavanje, remont i revitalizacija energetskih i industrijskih objekata.

Privatizovano je 2008, a u stečaj je otišlo u martu 2014. Radnici su, te godine, predlagali jedinstven plan reorganizacije, kojim je bila predviđena konverzija potraživanja poverilaca u kapital firme, kako bi izašli iz stečaja.

Tokom proteklih godina, oglašavana je prodaja različite imovine i udela. Jedna od poslednjih transakcija, jeste prodaja udela od 5% u preduzeću Termoelektro Brčko, u februaru 2017. Taj udeo prodat je Stjepanović Iliji, za 3,9 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Svetska banka povećala procenu rasta Srbije
Next Pariz širi ruke finansijskim institucijama koje beže iz Londona

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Snap u IPO-u procenjen na 24 milijarde dolara

Snap, vlasnik popularne aplikacije za razmenjivanje poruka Snapchat, odredio je u inicijalnoj javnoj ponudi vrednost svoje akcije na 17 dolara, čime je vrednost firme procenjena na 24 milijarde dolara, iako Snap

Kompanije 0 Comments

Kazahstanski Zhol Zhondeushi za 3,6 miliona evra kupio novosadski ZGOP

Ministar privrede Goran Knežević i direktor kompanije “Zhol Zhondeushi” iz Kazahstana Murad Huram Jahšibaevič potpisali su danas ugovor o prodaji kapitala Privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP

Tema dana 0 Comments

NBS: Kontinuitet pozitivnih rezultata obeležio 2017.

Narodna banka Srbije je i 2017. godini ispunila svoj osnovni cilj – inflacija u Srbiji je već petu godinu za redom niska i stabilna.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply