Najniža nezaposlenost u EU od marta 2009. godine

Najniža nezaposlenost u EU od marta 2009. godine

Nezaposlenost u evrozoni najniža je od marta 2009. godine i globalne finansijske krize, saopštila je evropska statistička agencija Eurostat.

Prema podacima za april, nezaposlenost u 19 članica Unije koje su u evrozoni iznosi 9,3 posto, što je manje nego u martu 2017. za 0,1 posto i aprilu prošle godine kada je nezaposlenost bila 10,2 posto.

Podaci za Evropsku uniju, odnosno 28 članica, takođe pokazuju pad nezaposlenosti. U aprilu je iznosila 7,8 posto, što je najniža stopa još od decembra 2008. godine.

Eurostat procenjuje da je 19,1 miliona ljudi bilo bez posla u EU, od čega 15,04 milliona u evrozoni. Samo u odnosu na mart ove godine broj nezaposlenih je niži za 253.000.

Najniža stopa u aprilu je bila u Češkoj (3,2 posto), Nemačkoj (3,9 posto) te Malti (4,1 posto), a najviša u Grčkoj (23,2 posto u februaru 2017) te Španiji (17,8 posto).

U odnosu na prošlu godinu nezaposlenost je pala u 27 država članica dok je samo u Finskoj ostala ista. Najveći pad je zabeležen u Hrvatskoj sa 13,7 posto na 11 posto te Španiji i Irskoj. Eurostat podseća da je nezaposlenost u Sjedinjenim Američkim Državama u aprilu ove godine iznosila 4,4 posto i da je takođe u padu.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Moody's kažnjen sa 1,24 miliona evra
Next Američke fabrike povećale proizvodnju u maju

You might also like

Društvo 0 Comments

Dupliran broj korisnika internet bankarstva u Srbiji

Svetski ekonomski rast će ove godine po deveti put zaredom biti 3,5 procenata ili viši, što se nije dogodilo još od šezdesetih godina prošlog veka, pokazuje analiza Unicredit grupe, pripremljena

Društvo 0 Comments

Dubai: Uvode se policajci-roboti

Kada Vas policija zaustavi zbog uočenog prekršaja ili prebrze vožnje, postoje situacije iz kojih možete da se izvučete bez kazne, policijaci mogu da se sažale na Vas.

Društvo 0 Comments

I besplatno zdravstvo u Srbiji ima cenu

Iako su pregledi i intervencije besplatni za sve pacijente koji imaju zdravstveno osiguranje, odnosno overene knjižice, to ne znači da zdravstvene usluge nemaju svoju cenu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply