Makedonija: Uprkos političkoj krizi, investicije 105,7 miliona evra

Makedonija: Uprkos političkoj krizi, investicije 105,7 miliona evra

U prvom kvartalu, uprkos do sada najvećoj političkoj krizi u Makedoniji, strane investicije dostigle su 105,7 miliona evra, a odliv iz zemlje iznosi 65 miliona evra.

Prema podacima koje je objavila Narodna banka Makedonije, u prva tri meseca najveće investicije stigle su sa Bermudskih ostrva – više od 12 miliona evra, Austrije gotovo 10 i Luksemburga više od 6 miliona evra.

Najveći odliv zabeležen je ka Velikoj Britaniji.

U prvom kvartalu investirali su njemačka kompanija za proizvodnju sedišta za autobuse “Franc Kil”, koja je otvorila pogon u Želinu, američka kompanija NISK otvorila je pogon za proizvodnju ulja od kanabisa u Ohridu, dok je druga američka kompanija iz oblasti medicine uložila osam miliona evra u fabriku u Krivogaštanima.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Vladimir Putin ukinuo niz ekonomskih sankcija prema Turskoj
Next Evropska Unija do 2020. uvodi besplatan Wi-Fi

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Crna Gora: Povećanje stope PDV-a sa 19 na 21 odsto

Crnogorski ministar finansija Darko Radunović najavio je povećanje opšte stope PDV-a sa 19 na 21 odsto od 1. januara naredne godine. 

Makroekonomija 0 Comments

IHS Markit: Evrozona uzletela nezapamćenim tempom

Privredni rast 19 zemalja evrozone ubrzao je u aprilu po najvećoj stopi u šest godina, pokazuje istraživanje kompanije za finansijske informacije IHS Markit.

Makroekonomija 0 Comments

NBS: Inflacija pod kontrolom

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) danas je odlučio da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,5 odsto, saopštila je NBS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply