Vladimir Putin ukinuo niz ekonomskih sankcija prema Turskoj

Vladimir Putin ukinuo niz ekonomskih sankcija prema Turskoj

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je odluku kojom je ukinuo niz ekonomskih sankcija prema Republici Turskoj i državljanima te zemlje.

Kancelarija Kremlja za odnose s javnošću je saopštila da je Putinovom odlukom ukinuta zabrana zapošljavanja turskih državljana, kao i uklonjena zabrana rada turskih kompanija u nekim sektorima u Rusiji.

Putin je ovom odlukom naredio ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da u saradnji sa turskim resornim ministarstvom obnovi sporazum o slobodnom kretanju ljudi iz 2010. godine, prenosi TRT.

Turski državljani će tako moći u Rusiju putovati bez viza, a isto će moći i zaposleni turskih vazduhoplovnih kompanija.

Odnosi Turske i Rusije ozbiljno su narušeni nakon što su turski borbeni avioni 24. novembra 2015. godine presreli, a potom i oborili ruski avion Su-22, koji je povredio turski vazdušni prostor u pograničnom području sa Sirijom.

Ruski predsednik Vladimir Putin je potom naredio restriktivne mere na prehrambene proizvode, kraj bezviznog režima i pozvao ruske turiste da ne letuju u Turskoj.

Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je tokom posete Moskvi u martu, nakon što je potpisan niz bilateralnih sporazuma između Turske i Rusije, istakao kako očekuje da Rusija u potpunosti ukloni ograničenja vezana za odnose sa Turskom.

Izvor: GdeInvestirati/Fena
Previous Gazprom: Dobit pala zbog nižih cena gasa
Next Makedonija: Uprkos političkoj krizi, investicije 105,7 miliona evra

You might also like

Društvo 0 Comments

Kako će Evropljani potrošiti novčani poklon

Građani evrozone uskoro bi mogli da dobiju od 500 do 2.000 evra koje bi mogli da potroše na šta god žele.

Društvo 0 Comments

Nemci u 2016. godini na odmore potrošili 88 milijardi evra

Uprkos strahu od terorizma, Nemci su prošle godine potrošili rekordnih 88 milijardi evra na turistička putovanja i odmor.

Društvo 0 Comments

Francuska: Automobili stariji od 5 godina neće moći u grad

Zbog želje za smanjenjem zagađenja u Parizu gradske vlasti su krenule koracima holandskih i nemačkih zabranjujući korišćenje automobila starih 20 godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply