Poreznici zatvorili sve kockarnice “Aleksandar”

Poreznici zatvorili sve kockarnice “Aleksandar”

Poreznici su zatvorili sve objekte slot-kluba “Aleksandar” zbog isteka dozvole za rad, ali i drugih utvrđenih nepravilnosti. 

Katanac na vrata, osim “Aleksandra”, koji je u vlasništvu Milorada Majkića, moralo je privremeno da stavi još nekoliko priređivača igara na sreću, jer nisu blagovremeno zatražili papire za licencu.

Problem je, navodi beogradski dnevnik, nepoštovanje zakonske obaveze da se zahtev za obnavljanje dozvole podnese šest meseci pre isteka roka na koji je izdata prethodna.

U slučaju slot-klubova “Aleksandar”, problem je, pored licence, i netransparentno poslovanje, jer je kontrolom u Majkićevim objektima utvrđeno da je bilo i tokova novca koji nisu legalno prijavljivani, kao i da je jedan deo zaposlenih radio na crno, piše Blic.

Pored toga, dodaje se, nađen je i broj aparata koji nisu prijavljeni, što je veliki prekršaj.

“Drugim rečima, postoje indicije da se jedan deo poslova obavljao na crno i da nisu poštovane sve odredbe Zakona o porezu”, zaključuje ovaj list.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug, Blic
Previous Ferrero Rocher traži partnere za proizvodnju lešnika u Banatu
Next Koji deo CV-ja poslodavci prvo pogledaju?

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

Neuspela prodaja Poljoprivredne korporacije Beograd u prvi plan ističe tri bitne stvari – problem vlasništva nad oko 18 hiljada hektara zemlje, naplatu potraživanja od 70 miliona evra i izostanak ponude

Kompanije 0 Comments

Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

Firma razmatra ulaganja u sektore koji uključuju veštačku inteligenciju, robote i računarstvo u cloudu, rekao je viši potpredsednik kompanije He Zhiqiang u Pekingu.

Kompanije 1Comments

Stojan Stevanović: Ne zna se da li Fiat ostaje posle 2018. godine

Još se ne zna da li će Fiat posle isteka ugovora ostati u Srbiji ili će otići, izjavio je ekonomista Stojan Stamenković .

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply