Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Američki proizvođač luksuznih proizvoda Michael Kors objavio je razočaravajuće rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, koji su na jučerašnjem trgovanju oborili vrednost njegovih akcija za više od 8%.

Prihodi od prodaje dostigli su 1,06 milijardi USD, što je pad 11,2% u odnosu na isti period prethodne godine, dok je samo prodaja u Americi skliznula 18% na 721 milion USD. Prodaja u postojećim prodavnicama, ne računajući novootvorene radnje, pala je za 14,1%, što je više od procene analitičara okupljenih oko FactSet-a.

Registrovan je gubitak od 26,8 miliona USD, odnosno 17 centi po akciji, u poređenju sa ostvarenih 177 miliona USD profita, odnosno 98 centi po akciji, u istom kvartalu prošle godine. Isključujući jednokratne efekte, zabeležena je dobit po akciji od 73 centa. Posmatrajući rezultat ostvaren u celoj 2017. fiskalnoj godini, koja je završena 31. marta, ostvareno je 4,49 milijardi USD prihoda, kao i neto dobit od 552,5 miliona USD, odnosno 3,29 USD po akciji.

Kompanija planira zatvaranje između 100 i 125 prodavnica u naredne dve godine, dok se za sledeći kvartal, koji se završava u julu, procenjuje da će biti realizovano 910-930 miliona USD prihoda, dok se profit u celoj 2018. godini očekuje na nivou od 4,25 milijardi USD. Takođe, najavljen je i otkup sopstvenih akcija u visini od 1 milijarde USD.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Evropske berze: Akcije porasle, FTSE indeks blizu rekorda
Next Evropljani polako okreću leđa dizelašima

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom povećao izvoz gasa u Srbiju za 32,5 odsto

  Ruski gigant Gazprom je ove godine povećao izvoz gasa u Srbiju za 32,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz te kompanije.

Kompanije 0 Comments

Kinezi i Italijani zainteresovani za Zastava kovačnicu

Nakon upravo okončane nove procene vrednosti kapitala fabrike, tender za ponovnu podaju Zastave kovačnice u bankrotu zakazan je za 24. april.

Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara

Američka kompanija Uber dobila je finansijsku investiciju vrednu 3,5 milijardi dolara od javnog investicionog fonda Saudijske Arabije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply