Aerodrom Nikola Tesla: Akcionarima 56 dinara dividende

Aerodrom Nikola Tesla: Akcionarima 56 dinara dividende

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla” (AERO) saopštio je da će međudividendu, odobrenu u novembru prošle godine, isplatiti manjinskim akcionarima 19. juna.

Manjinskim akcionarima će pripasti 41,29 RSD po akciji (ukupno 238,6 miliona RSD), dok će državi biti isplaćen preostali iznos od 877,2 miliona RSD, nakon što je krajem prošle godine uplaćeno 300 miliona RSD. Dan dividende za međudividendu je 25. novembar.

Nakon ovih isplata, neraspoređeni deo prošlogodišnje dobiti iznosi 1,8 milijardi RSD, te je nadzorni odbor skupštini akcionara predložio da se za dividendu izdvoji dodatnih 503,4 miliona RSD (14,68 RSD po akciji), dok bi zaposlenima na ime učešća u dobiti pripalo 138 miliona RSD. Ako skupština akcionara odobri ovu odluku o raspodeli dobiti, akcionarima bi pripao iznos od nepunih 56 RSD po akciji. Kao dan dividende za ovaj dodatni iznos utvrđen 31. decembar prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Beogradska berza: Promet u maju 4,2 mlrd dinara, Energoprojekt porastao 7,4 odsto
Next Arena traži novog naslovnog sponzora

You might also like

Produktna berza: Promet upola manji nego prethodne sedmice, pšenica pojeftinila

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje prometovano 52% manje robe nego prethodne sedmice, dok je finansijska vrednost prometa bila niža za skoro 42 odsto.

Kompanije 0 Comments

Gubitak Zvijezde 57,8 miliona kuna

Zvijezda dd, najveći proizvođač jestivih ulja u Hrvatskoj, objavila je u petak okvirni prikaz poslovnih rezultata za razdoblje od početka godine do kraja oktobra koji pokazuje da je procenjena EBITDA

Najvažnije vesti 0 Comments

Tesla Motors pretekao GM i postao najvrednija američka automobilska kompanija

Tesla Motors u ponedeljak je po tržišnoj vrednosti nadmašio automobilskog giganta General Motors, što je prvi put u istoriji da je najvrednija američka automobilska kompanija postala jedna koja nema sedište

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply