Telekom Srbija smanjuje dividendu

Telekom Srbija smanjuje dividendu

Nadzorni odbor državne telekomunikacione kompanije, Telekom Srbija, sazvao je redovnu skupštini akcionara za 28. jun, dok je kao dan akcionara utvrđen 18. jun tekuće godine.

Skupština će, između ostalog, odlučivati o usvajanju redovnih i konsolidovanih izveštaja, te doneti odluku o raspodeli dobiti. Uprava je predložila da se akcionarima iz prošlogodišnje dobiti od 15,16 milijardi RSD na ime dividende isplati 11,01 milijarda RSD, odnosno 13,7671 RSD bruto po akciji. Kao dan dividende je utvrđen 18. jun. Ostatak dobiti od 4,15 milijardi RSD biće zadržan kao neraspoređena dobit.

Prošle godine Telekom je akcionarima isplatio 15,32 RSD bruto po akciji, te ovogodišnja dividenda predstavlja smanjenje od 10,1% u odnosu na prošlu godinu.

Država je većinski vlasnik Telekoma sa 58,1% akcija, sopstvene akcije čine 20% kapitala, dok je ostatak u rukama bivših i sadašnjih radnika i građana. Građani pojedinačno raspolažu sa 31 akcijom Telekoma te će na ime dividende prihodovati 362,76 RSD neto.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Crnogorska Universal Capital banka otvorila predstavništvo u Dubaiju
Next Fidelity Investments "prigrlio" bitcoin

You might also like

Društvo 0 Comments

Najveća plata u Srbiji 240.000 evra

Poreskoj upravi Srbije stiglo je 23.238 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana u 2017. godini.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Radenska za 9,0 miliona evra kupila Podravkin Studenac

Slovenačka Radenska je zaključila akviziciju lipičkog Studenca, preuzevši 100-procentni udeo u tom preduzeću koje proizvodi mineralnu vodu, odvojeno su danas saopštili Podravka i Radenska, koja je deo grupacije Kofola ČeskoSlovensko.

Najvažnije vesti 0 Comments

U evropske fondove slilo se 210 milijardi evra

Rastuća politička neizvesnost u Evropi nije sprečila globalne investitore da u evropske investicione fondove uplate najveći iznos novca u poslednjih pet godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply