Telekom Srbija smanjuje dividendu

Telekom Srbija smanjuje dividendu

Nadzorni odbor državne telekomunikacione kompanije, Telekom Srbija, sazvao je redovnu skupštini akcionara za 28. jun, dok je kao dan akcionara utvrđen 18. jun tekuće godine.

Skupština će, između ostalog, odlučivati o usvajanju redovnih i konsolidovanih izveštaja, te doneti odluku o raspodeli dobiti. Uprava je predložila da se akcionarima iz prošlogodišnje dobiti od 15,16 milijardi RSD na ime dividende isplati 11,01 milijarda RSD, odnosno 13,7671 RSD bruto po akciji. Kao dan dividende je utvrđen 18. jun. Ostatak dobiti od 4,15 milijardi RSD biće zadržan kao neraspoređena dobit.

Prošle godine Telekom je akcionarima isplatio 15,32 RSD bruto po akciji, te ovogodišnja dividenda predstavlja smanjenje od 10,1% u odnosu na prošlu godinu.

Država je većinski vlasnik Telekoma sa 58,1% akcija, sopstvene akcije čine 20% kapitala, dok je ostatak u rukama bivših i sadašnjih radnika i građana. Građani pojedinačno raspolažu sa 31 akcijom Telekoma te će na ime dividende prihodovati 362,76 RSD neto.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Crnogorska Universal Capital banka otvorila predstavništvo u Dubaiju
Next Fidelity Investments "prigrlio" bitcoin

You might also like

Kompanije 0 Comments

“Germania Flug” ukida letove do Ciriha sa niškog aerodroma

Ove zime će “Germania Flug” po poslednji put leteti sa Aerodroma “Konstantin Veliki, jer ova švajcarska avio-kompanija, kako kažu u njenom menadžmentu, od 8. januara ukida liniju od Niša do

Najvažnije vesti 0 Comments

Dun & Bradstreet: Direktne strane investicije u Srbiji povećane 12,9 odsto

Bonitetska kuća Dun & Bradstreet danas je saopštila da Srbiju i dalje svrstava u grupu zemalja s umerenim rizikom poslovanja i stabilnim rejtingom i da je pohvalno što su direktne

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Saudijska Arabija spremna za svet bez fosilnih goriva

U trenucima kada pumpa rekordne količine nafte, Saudijska Arabija se sprema za vreme kada fosilnog goriva na koje se oslanja njihov budžet više neće postojati.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply