Španija među ekonomijama evrozone s najvećim rastom

Španija među ekonomijama evrozone s najvećim rastom

Španija će verovatno biti među ekonomijama evrozone s najsnažnijim rastom, iako se očekuje da će njen rast usporiti u drugom tromesečju, ocenio je ekonomista u konsultantskoj kompaniji Capital Economics Stephen Brown. 

U prvom tromesečju 2017. godine španska ekonomija je porasla za 0,8 % u odnosu na tromesečje ranije, pokazao je nedavno objavljen izveštaj španske kancelarije za statistiku INE. Na godišnjem je nivou španski bruto domaći proizvod (BDP) prema tome izveštaju porastao za 3 %.

Poređenja radi, rast 19-člane ekonomije evrozone u prvom kvartalu iznosio je 0,5 odsto na tromesečnom nivou i 1,7 % na godišnjem nivou, pokazale su procene statističke kancelarije Evropske unije Eurostata, objavljene 16. maja.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Finska: 760 evra mesečne pomoći osobama koje su dugo bez posla
Next Warren Buffett kupio 3 odsto udela u nemačkom Lanxessu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Poštanska štedionica Srbije kupila obveznice Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Poštanska štedionica Srbije kupila obveznice Republike Srpske i da je to “čista finasijska operacija”, te da je Srbija prepoznala potencijale Srpske.

Makroekonomija 0 Comments

Vrhovni sud Izraela poništio sporazum o eksploataciji gasa u Mediteranu

Vrhovni sud Izraela je pre dva doneo presudu kojom se sporazum s američko-izraelskim konzorcijem o eksploataciji prirodnog gasa na Sredozemnom moru poništava.

Makroekonomija 0 Comments

Srbiji povećan rejting iz visokorizične u zemlju umerenog rizika

Dun & Bradstreet, najveća bonitetna kuća na svetu, u majskom izveštaju svrstava Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply