Španija među ekonomijama evrozone s najvećim rastom

Španija među ekonomijama evrozone s najvećim rastom

Španija će verovatno biti među ekonomijama evrozone s najsnažnijim rastom, iako se očekuje da će njen rast usporiti u drugom tromesečju, ocenio je ekonomista u konsultantskoj kompaniji Capital Economics Stephen Brown. 

U prvom tromesečju 2017. godine španska ekonomija je porasla za 0,8 % u odnosu na tromesečje ranije, pokazao je nedavno objavljen izveštaj španske kancelarije za statistiku INE. Na godišnjem je nivou španski bruto domaći proizvod (BDP) prema tome izveštaju porastao za 3 %.

Poređenja radi, rast 19-člane ekonomije evrozone u prvom kvartalu iznosio je 0,5 odsto na tromesečnom nivou i 1,7 % na godišnjem nivou, pokazale su procene statističke kancelarije Evropske unije Eurostata, objavljene 16. maja.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Finska: 760 evra mesečne pomoći osobama koje su dugo bez posla
Next Warren Buffett kupio 3 odsto udela u nemačkom Lanxessu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Inflacija u Egiptu 30,8 odsto

Godišnja stopa inflacije u urbanim sredinama u Egiptu blago je pala u oktobru 2017. godine na 30,8 odsto sa septembarskog nivoa od 31,6 procenata. 

Makroekonomija 0 Comments

Sve veći jaz u bogatstvu između članica evrozone

Evropska centralna banka (ECB) objavila je danas rezultate ankete koje govore da je iznos ukupnog bogatstva u najbogatijim članicama evrozone porastao od izbijanja dužničke krize u tom bloku, dok su

Makroekonomija 0 Comments

Fiskalni savet: Dugovi javnih i državnih preduzeća najaveća opasnost za budžet

Vlada Srbije u budžetu za 2017. godinu nije planirala značajnije uštede tako da će deficit biti približno isti kao i ove godine, ocenio je danas Fiskalni savet.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply