Španija među ekonomijama evrozone s najvećim rastom

Španija među ekonomijama evrozone s najvećim rastom

Španija će verovatno biti među ekonomijama evrozone s najsnažnijim rastom, iako se očekuje da će njen rast usporiti u drugom tromesečju, ocenio je ekonomista u konsultantskoj kompaniji Capital Economics Stephen Brown. 

U prvom tromesečju 2017. godine španska ekonomija je porasla za 0,8 % u odnosu na tromesečje ranije, pokazao je nedavno objavljen izveštaj španske kancelarije za statistiku INE. Na godišnjem je nivou španski bruto domaći proizvod (BDP) prema tome izveštaju porastao za 3 %.

Poređenja radi, rast 19-člane ekonomije evrozone u prvom kvartalu iznosio je 0,5 odsto na tromesečnom nivou i 1,7 % na godišnjem nivou, pokazale su procene statističke kancelarije Evropske unije Eurostata, objavljene 16. maja.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Finska: 760 evra mesečne pomoći osobama koje su dugo bez posla
Next Warren Buffett kupio 3 odsto udela u nemačkom Lanxessu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Investitori iz Saudijske Arabije uskoro dolaze u Srbiju

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će tokom aprila ili maja delegacija investitora iz Saudijske Arabije posetiti Srbiju kako bi se upoznala s mogućnostima realizacije konkretnih poslovnih aranžmana.

Makroekonomija 0 Comments

Svetska banka angažovala Miroljuba Labusa za analizu Ministarstva finansija

Bivši potpredsednik Vlade SRJ i lider nekadašnje stranke G17 plus Miroljub Labus angažovan je na poslu dubinske analize Ministarstva finansija Srbije i njegovih uprava.

Najvažnije vesti 0 Comments

MAT: Dolar će i dalje rasti

Dolar će nastaviti da jača i u 2017, koliko to se ne može tačno proceniti, ali će to svakako promeniti tokove kapitala u svetu, izjavio je danas ekonomista Boško Živković.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply