Finska: 760 evra mesečne pomoći osobama koje su dugo bez posla

Finska: 760 evra mesečne pomoći osobama koje su dugo bez posla

Finske vlasti donele su odluku da nezaposlene osobe u toj zemlji, koje dugo čekaju na zaposlenje, primaju pomoć od minimalno 760 evra mesečno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Agencija za socijalne poslove Kela je saopštila da najnoviji podaci pokazuju da nezaposlene osobe starije od 60 godina teško pronalaze zaposlenje u Finskoj.

Vlasti u toj zemlji su stoga odlučile da osobama, starijim od 60 godina, koje čekaju na posao više od pet godina, pruže finansijsku podršku u vidu mesečnih primanja.

Preko 50 odsto osoba koje imaju pravo na pomenuta primanja već su podnele zahtev zvaničnim institucijama.

Direktorka Agencije za socijalne poslove Anne Neimala je izjavila da nema potrebe za velikom žurbom, jer će, kako je rekla, svima koji imaju pravo na vreme biti isplaćena primanja.

“Pomoć može biti isplaćena i unazad šest meseci”, kazala je Neimala.

Dodala je kako nije reč o penziji nego o subvencijama koje su jednake minimalnoj mesečnoj penziji u toj zemlji, a koja iznosi oko 760 evra.

Isplate ovog vida pomoći prestaju nakon što nezaposlena osoba počne primati penziju sa napunjenih 65 godina.

Planirano je da prve isplate budu realizovane već 1. juna ove godine.

Ovaj vid pomoći se realizuje u okviru socijalnog paketa koji je ranije dogovoren kako bi se rešio problem dugoročne nezaposlenosti u toj zemlji.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar, Anadolija
Previous Austrijski ATX indeks od početka godine skočio 40 odsto
Next Španija među ekonomijama evrozone s najvećim rastom

You might also like

Društvo 0 Comments

Svaki treći radnik u Srbiji jednom nogom u inostranstvu

Istraživanje “Blica” i “Smart plus research” na reprezentativnom uzorku pokazalo je da svaki peti radno sposoban građanin Srbije ne voli svoj posao, a trećina zaposlenih ne radi u svojoj struci.

Društvo 0 Comments

Luksuzan život ga “oterao” na sud

Sinu predsednika Ekvatorijalne Gvineje i potpredsedniku te male države u centralnoj Africi, Teodorinu Obiangu, istražni sud u Parizu naložio je sudjenje da bi se utvrdilo odakle mu novac za neobično

Društvo 0 Comments

Deset mentalnih vežbi uz pomoć kojih možete da budete pametniji

Često čujete ljude kako donose odluke – od sutra vežbam! Svi oni misle na fizičke vežbe – trčanje, teretanu, aerobik, jogu… Ali, šta je sa vežbama za mozak?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply