Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Mnogi su predviđali da će svet nakon osam godina euforije uskoro izgubiti interes za kriptovalute, naročito za bitcoin, ali to se očito ne događa.  

Naime, prema najnovijoj informaciji, jedna od najvećih američkih investicionih kompanija Fidelity Investments jako ozbiljno shvata Blockchain tehnologiju koja je nastala kao sredstvo plaćanja na takozvanom “darkwebu” za kupovanje piratskih sadržaja, droge, oružje i druge ilegalne robe.

Stoga će njeni klijenti uskoro moći da provere stanje računa svoje kriptovalute koja je pohranjena u Coinbaseu, jednoj od najvećih svetskih menjačnica, direktno s web stranice Fidelityja.

Ova informacija dolazi s nedavno održane Bitcoin konferencije gde je šefica (CEO) Fidelityja Abigail Johnson izjavila kako njena kompanija još uvek veruje u bitcoin, pa ga čak primaju u svojem lokalnom kafiću.

Neki analitičari smatraju da velike banke i investicijske kuće prihvataju Bitcoin iz tog razloga što su otkrili da se nije pokazao opasnim po financijsko tržište, pa mu stoga omogućuju miran suživot sa standardnim valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz, Vidi.hr
Previous Telekom Srbija smanjuje dividendu
Next Mogući izbori u Italiji podižu vrednost zlata

You might also like

Cene nafte porasle više od 4 odsto

Cene nafte porasle su na međunarodnim tržištima više od 4 odsto nakon što je Saudijska Arabija nagovestila da će veliki proizvođači, na sastanku planiranom za kraj septembra, preduzeti mere kako

Društvo 0 Comments

Ovo su najbogatiji gradovi na svetu

Koji gradovi poseduju ekonomski potencijal i koliki se deo svetskog bogatstva nalazi u ovim ključnim gradskim centrima?

Azijske berze: Oprezna trgovina na kraju nedelje

Na azijskim berzama u petak su u opreznom trgovanju cene akcija blago pale, dok je kurs dolara stabilan, kao i cena nafte koja je juče oštro pala.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply