Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Mnogi su predviđali da će svet nakon osam godina euforije uskoro izgubiti interes za kriptovalute, naročito za bitcoin, ali to se očito ne događa.  

Naime, prema najnovijoj informaciji, jedna od najvećih američkih investicionih kompanija Fidelity Investments jako ozbiljno shvata Blockchain tehnologiju koja je nastala kao sredstvo plaćanja na takozvanom “darkwebu” za kupovanje piratskih sadržaja, droge, oružje i druge ilegalne robe.

Stoga će njeni klijenti uskoro moći da provere stanje računa svoje kriptovalute koja je pohranjena u Coinbaseu, jednoj od najvećih svetskih menjačnica, direktno s web stranice Fidelityja.

Ova informacija dolazi s nedavno održane Bitcoin konferencije gde je šefica (CEO) Fidelityja Abigail Johnson izjavila kako njena kompanija još uvek veruje u bitcoin, pa ga čak primaju u svojem lokalnom kafiću.

Neki analitičari smatraju da velike banke i investicijske kuće prihvataju Bitcoin iz tog razloga što su otkrili da se nije pokazao opasnim po financijsko tržište, pa mu stoga omogućuju miran suživot sa standardnim valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz, Vidi.hr
Previous Telekom Srbija smanjuje dividendu
Next Mogući izbori u Italiji podižu vrednost zlata

You might also like

Dinar na najnižem nivou prema evru u ovoj godini

Zvanični srednji kurs dinara u sredu će biti 123,5396, što predstavlja slabljenje dinara prema evru od 0,2 procenta u odnosu na današnji dan i istovremeno je najniži nivo srpske valute

Cena bitcoina porasla više od 20 odsto za tri dana

Cena bitcoina porasla je u poslednja tri dana više od 20 odsto dostigavši u jednom trenutku 719,26 dolara, što je bila njegova najviša vrednost od početka 2014.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Oprezna trgovina na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro trguje se oprezno, dok je promet mršav jer se na mnogim tržištima zbog praznika ne radi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply