Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Mnogi su predviđali da će svet nakon osam godina euforije uskoro izgubiti interes za kriptovalute, naročito za bitcoin, ali to se očito ne događa.  

Naime, prema najnovijoj informaciji, jedna od najvećih američkih investicionih kompanija Fidelity Investments jako ozbiljno shvata Blockchain tehnologiju koja je nastala kao sredstvo plaćanja na takozvanom “darkwebu” za kupovanje piratskih sadržaja, droge, oružje i druge ilegalne robe.

Stoga će njeni klijenti uskoro moći da provere stanje računa svoje kriptovalute koja je pohranjena u Coinbaseu, jednoj od najvećih svetskih menjačnica, direktno s web stranice Fidelityja.

Ova informacija dolazi s nedavno održane Bitcoin konferencije gde je šefica (CEO) Fidelityja Abigail Johnson izjavila kako njena kompanija još uvek veruje u bitcoin, pa ga čak primaju u svojem lokalnom kafiću.

Neki analitičari smatraju da velike banke i investicijske kuće prihvataju Bitcoin iz tog razloga što su otkrili da se nije pokazao opasnim po financijsko tržište, pa mu stoga omogućuju miran suživot sa standardnim valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz, Vidi.hr
Previous Telekom Srbija smanjuje dividendu
Next Mogući izbori u Italiji podižu vrednost zlata

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

MMF usvojio četvrtu i petu reviziju aranžmana sa Srbijom

Bord izvršnih direktora MMF-a zaključio je kombinovanu četvrtu i petu reviziju stend baj aranžmana koji ta institucija ima sa Srbijom, uz poruku da je ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja.

Beogradska berza: Blagi pad indeksa, najprometniji AIK

Na početku trgovačke nedelje indeksi su zabeležili blagi pad vrednosti uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 12,2 miliona RSD (99 hiljada EUR). Indeks Belex15 oslabio je 0,1% na 597,9 poena.

Azijske berze: Oprezna trgovina, dolar stabilan

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno, kao i na Wall Streetu dan pre, dok je dolar stabilan jer bi američka centralna banka uskoro mogla povećati kamatne stope.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply