Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Mnogi su predviđali da će svet nakon osam godina euforije uskoro izgubiti interes za kriptovalute, naročito za bitcoin, ali to se očito ne događa.  

Naime, prema najnovijoj informaciji, jedna od najvećih američkih investicionih kompanija Fidelity Investments jako ozbiljno shvata Blockchain tehnologiju koja je nastala kao sredstvo plaćanja na takozvanom “darkwebu” za kupovanje piratskih sadržaja, droge, oružje i druge ilegalne robe.

Stoga će njeni klijenti uskoro moći da provere stanje računa svoje kriptovalute koja je pohranjena u Coinbaseu, jednoj od najvećih svetskih menjačnica, direktno s web stranice Fidelityja.

Ova informacija dolazi s nedavno održane Bitcoin konferencije gde je šefica (CEO) Fidelityja Abigail Johnson izjavila kako njena kompanija još uvek veruje u bitcoin, pa ga čak primaju u svojem lokalnom kafiću.

Neki analitičari smatraju da velike banke i investicijske kuće prihvataju Bitcoin iz tog razloga što su otkrili da se nije pokazao opasnim po financijsko tržište, pa mu stoga omogućuju miran suživot sa standardnim valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz, Vidi.hr
Previous Telekom Srbija smanjuje dividendu
Next Mogući izbori u Italiji podižu vrednost zlata

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Od Nove godine online registracija preduzetnika u Srbiji

Od početka 2018. godine građani Srbije moći će lakše, jeftinije i brže da se registruju kao preduzetnici, zahvaljujući novoj usluzi Agencije za privredne registre (APR).

Wall Street: Treći dan zaredom indeksi skočili

Na Wall Streetu su i u četvrtak cene akcijaa snažno porasle, treći dan zaredom, jer je ulagače ohrabrila britanska centralna banka najavom novih podsticajnih mera.

Najvažnije vesti 0 Comments

Najduži gubitnički niz evra od 1999. godine

Vrednost evra u petak je dodatno pala prema američkoj valuti, 10. dan uzastopno, što je njegov najduži negativni niz još od uvođenja u upotrebu 1999. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply