Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Mnogi su predviđali da će svet nakon osam godina euforije uskoro izgubiti interes za kriptovalute, naročito za bitcoin, ali to se očito ne događa.  

Naime, prema najnovijoj informaciji, jedna od najvećih američkih investicionih kompanija Fidelity Investments jako ozbiljno shvata Blockchain tehnologiju koja je nastala kao sredstvo plaćanja na takozvanom “darkwebu” za kupovanje piratskih sadržaja, droge, oružje i druge ilegalne robe.

Stoga će njeni klijenti uskoro moći da provere stanje računa svoje kriptovalute koja je pohranjena u Coinbaseu, jednoj od najvećih svetskih menjačnica, direktno s web stranice Fidelityja.

Ova informacija dolazi s nedavno održane Bitcoin konferencije gde je šefica (CEO) Fidelityja Abigail Johnson izjavila kako njena kompanija još uvek veruje u bitcoin, pa ga čak primaju u svojem lokalnom kafiću.

Neki analitičari smatraju da velike banke i investicijske kuće prihvataju Bitcoin iz tog razloga što su otkrili da se nije pokazao opasnim po financijsko tržište, pa mu stoga omogućuju miran suživot sa standardnim valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz, Vidi.hr
Previous Telekom Srbija smanjuje dividendu
Next Mogući izbori u Italiji podižu vrednost zlata

You might also like

Beogradska berza: Belex15 oslabio 0,4 odsto na nedeljnom nivou

Ukupan promet u trgovanju na Beogradskoj berzi prošle je nedelje iznosio je 1,5 milijardi RSD (12,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio dodatnih 0,4% na 712,3 poena.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oprezna trgovina na početku nedelje

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija blago pale jer se ulagači plaše da će planovi predsednika SAD-a Donald Trump o smanjenju poreza i podsticanju ekonomije zaživeti kasnije nego što

Kompanije 0 Comments

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply