Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Očekuje se da više od 11,6 miliona stranih turista poseti Bugarsku ove godine, što je 11 odsto više nego u 2016. godini.

To je saopštio je Rumen Draganov, direktor Instituta za analize i procene u turizmu.

Turisti iz Nemačke, Britanije, Rumunije i drugih zemalja već su stigli na crnomorska odmarališta Sunčana plaža, Zlatni pijesak i Albena, javila je bugarska novinska agencija BTA.

Draganov je izjavio novinarima da na kulturni, urbani i istorijski turizam otpada polovina svih poseta. Bugarska je postala redovna turistička destinacija zbog niskih cena aviokarti i zbog činjenice da je kulturni turizam svrha brojnih poseta.

Komentarišući manjak turističkog osoblja, kazao je da taj problem ne može biti rešen dok turistički radnik u Bugarskoj ima prosečnu mesečnu platu od 320 evra naspram 1.400 evra u ostalim evropskim zemljama.

Poslodavci traže osoblje iz zemalja koje nisu članice EU, kao što su Ukrajina, Moldavija i Belorusija, pa čak i Indija i Bangladeš.

Nacionalni turistički odbor postavio je sebi zadatak da do 2026. godine dovede prosečnu platu u bugarskoj turističkoj industriji u istu ravan s onima u EU.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Podeljeno 45.502 vaučera za odmor u Srbiji
Next Kako kupiti akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi?

You might also like

Kompanije 0 Comments

Beograd je u avgustu posetilo preko 100.000 turista

Prema podacima Sektretarijata za upravu Beograda u avgustu je srpsku prestonicu posetilo ukupno 103.956 turista, od čega je stranih gostiju 92.088 – odnosno za 21% više nego u istom mesecu

Najvažnije vesti 0 Comments

Forum u Pekingu: Evropske zemlje odbacile kineski tekst o trgovini

Deo evropskih zemalja koje učestvuju na samitu Novi putevi svile u Kini odbijaju da stanu uz saopštenje o trgovini koje priprema Kina jer nije dovoljni pažnje posvećeno poštovanju standarda na

Kompanije 0 Comments

Valamar Riviera i TUI sklopili ugovor vredan 80,3 miliona kuna

Valamar Riviera zaključila je s britanskom kompanijom TUI ugovor o pružanju ugostiteljskih usluga u svojim objektima procenjene ukupne godišnje vrednosti od 80,3 miliona kuna.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply