Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Očekuje se da više od 11,6 miliona stranih turista poseti Bugarsku ove godine, što je 11 odsto više nego u 2016. godini.

To je saopštio je Rumen Draganov, direktor Instituta za analize i procene u turizmu.

Turisti iz Nemačke, Britanije, Rumunije i drugih zemalja već su stigli na crnomorska odmarališta Sunčana plaža, Zlatni pijesak i Albena, javila je bugarska novinska agencija BTA.

Draganov je izjavio novinarima da na kulturni, urbani i istorijski turizam otpada polovina svih poseta. Bugarska je postala redovna turistička destinacija zbog niskih cena aviokarti i zbog činjenice da je kulturni turizam svrha brojnih poseta.

Komentarišući manjak turističkog osoblja, kazao je da taj problem ne može biti rešen dok turistički radnik u Bugarskoj ima prosečnu mesečnu platu od 320 evra naspram 1.400 evra u ostalim evropskim zemljama.

Poslodavci traže osoblje iz zemalja koje nisu članice EU, kao što su Ukrajina, Moldavija i Belorusija, pa čak i Indija i Bangladeš.

Nacionalni turistički odbor postavio je sebi zadatak da do 2026. godine dovede prosečnu platu u bugarskoj turističkoj industriji u istu ravan s onima u EU.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Podeljeno 45.502 vaučera za odmor u Srbiji
Next Kako kupiti akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi?

You might also like

Turizam 0 Comments

Slaba korist od nafte: Saudijska Arabija se okreće verskom turizmu

U vreme kada cene nafte padaju, Saudijska Arabija se okreće drugom prirodnom izvoru — verskom turizmu koji donosi milijarde dolara tokom godišnjeg muslimanskog hodočašća čiji je pustinjska kraljevina domaćin.

Turizam 0 Comments

Siniša Mali: Od turizma 800 miliona evra

Beograd će ove godine posetiti milion turista i grad će u 2017. imati 800 miliona evra prihoda od turizma, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Turizam 1Comments

Italija nudi besplatno samostane, dvorce, imanja, vile, škole, ali ima jedan uslov…

Italija nudi besplatno stare dvorce, samostane, kule, imanja, škole, vile i pansione novim vlasnicima, ali pod jednim uslovom – da te istorijske građevine pretvore u turističke objekte, kao što su

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply