Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Očekuje se da više od 11,6 miliona stranih turista poseti Bugarsku ove godine, što je 11 odsto više nego u 2016. godini.

To je saopštio je Rumen Draganov, direktor Instituta za analize i procene u turizmu.

Turisti iz Nemačke, Britanije, Rumunije i drugih zemalja već su stigli na crnomorska odmarališta Sunčana plaža, Zlatni pijesak i Albena, javila je bugarska novinska agencija BTA.

Draganov je izjavio novinarima da na kulturni, urbani i istorijski turizam otpada polovina svih poseta. Bugarska je postala redovna turistička destinacija zbog niskih cena aviokarti i zbog činjenice da je kulturni turizam svrha brojnih poseta.

Komentarišući manjak turističkog osoblja, kazao je da taj problem ne može biti rešen dok turistički radnik u Bugarskoj ima prosečnu mesečnu platu od 320 evra naspram 1.400 evra u ostalim evropskim zemljama.

Poslodavci traže osoblje iz zemalja koje nisu članice EU, kao što su Ukrajina, Moldavija i Belorusija, pa čak i Indija i Bangladeš.

Nacionalni turistički odbor postavio je sebi zadatak da do 2026. godine dovede prosečnu platu u bugarskoj turističkoj industriji u istu ravan s onima u EU.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Podeljeno 45.502 vaučera za odmor u Srbiji
Next Kako kupiti akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi?

You might also like

Turizam 0 Comments

Prvi američki hotel na Kubi nakon pola veka

Američki hotelski lanac Starwood hotels preuzeo je upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane.

Kompanije 0 Comments

Odmor u Srbiji 2018.: Obezbeđeno 80.000 vaučera

U 2018. godini za odmor u Srbiji predviđeno je 80.000 vaučera koje će građani moći da koriste zaključno s 20. novembrom, saopštila je Vlada Srbije.

Turizam 0 Comments

Rasim Ljajić: Podeljeno 67.000 vaučera, obezbeđeno dodatnih 20.000

Do sada je srpskim turistima za odmor u domaćim banjama i planinama podeljeno 67.000 vaučera, rekao je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply