Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Očekuje se da više od 11,6 miliona stranih turista poseti Bugarsku ove godine, što je 11 odsto više nego u 2016. godini.

To je saopštio je Rumen Draganov, direktor Instituta za analize i procene u turizmu.

Turisti iz Nemačke, Britanije, Rumunije i drugih zemalja već su stigli na crnomorska odmarališta Sunčana plaža, Zlatni pijesak i Albena, javila je bugarska novinska agencija BTA.

Draganov je izjavio novinarima da na kulturni, urbani i istorijski turizam otpada polovina svih poseta. Bugarska je postala redovna turistička destinacija zbog niskih cena aviokarti i zbog činjenice da je kulturni turizam svrha brojnih poseta.

Komentarišući manjak turističkog osoblja, kazao je da taj problem ne može biti rešen dok turistički radnik u Bugarskoj ima prosečnu mesečnu platu od 320 evra naspram 1.400 evra u ostalim evropskim zemljama.

Poslodavci traže osoblje iz zemalja koje nisu članice EU, kao što su Ukrajina, Moldavija i Belorusija, pa čak i Indija i Bangladeš.

Nacionalni turistički odbor postavio je sebi zadatak da do 2026. godine dovede prosečnu platu u bugarskoj turističkoj industriji u istu ravan s onima u EU.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Podeljeno 45.502 vaučera za odmor u Srbiji
Next Kako kupiti akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi?

You might also like

Turizam 5 Comments

Ljajić: Najbolji rezultati srpskog turizma u poslednjih 10 godina

U prva dva meseca ove godine ostvaren je najbolji rezultat, kada je u pitanju dolazak domaćih i stranih gostiju u turističke centre u Srbiji za poslednjih deset godina, rekao je

Turizam 0 Comments

BiH: U novembru više turista za 8,9 odsto

BiH je u novembru prošle godine posetilo 66.534 turista, što je više za 8,9 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, te manje za 37,4 odsto u odnosu na

Trgovina 0 Comments

Beograd: Uklanjaju se bašte kafića iz Knez Mihajlove

Grad Beograd je doneo preporuku da se uklone bašte iz Knez Mihajlove ulice kako bi se proširila pešačka zona, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply