Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Bugarska: Sve više turista, potrebni sezonski radnici

Očekuje se da više od 11,6 miliona stranih turista poseti Bugarsku ove godine, što je 11 odsto više nego u 2016. godini.

To je saopštio je Rumen Draganov, direktor Instituta za analize i procene u turizmu.

Turisti iz Nemačke, Britanije, Rumunije i drugih zemalja već su stigli na crnomorska odmarališta Sunčana plaža, Zlatni pijesak i Albena, javila je bugarska novinska agencija BTA.

Draganov je izjavio novinarima da na kulturni, urbani i istorijski turizam otpada polovina svih poseta. Bugarska je postala redovna turistička destinacija zbog niskih cena aviokarti i zbog činjenice da je kulturni turizam svrha brojnih poseta.

Komentarišući manjak turističkog osoblja, kazao je da taj problem ne može biti rešen dok turistički radnik u Bugarskoj ima prosečnu mesečnu platu od 320 evra naspram 1.400 evra u ostalim evropskim zemljama.

Poslodavci traže osoblje iz zemalja koje nisu članice EU, kao što su Ukrajina, Moldavija i Belorusija, pa čak i Indija i Bangladeš.

Nacionalni turistički odbor postavio je sebi zadatak da do 2026. godine dovede prosečnu platu u bugarskoj turističkoj industriji u istu ravan s onima u EU.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Podeljeno 45.502 vaučera za odmor u Srbiji
Next Kako kupiti akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi?

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

Turizam 0 Comments

Slovenija: Rekordnih 4,17 miliona turističkih dolazaka

Turistička organizacija Slovenije prošle godine je zabeležila do sada rekordnih 4,17 miliona turističkih dolazaka kao i 10,77 miliona noćenja.

Turizam 0 Comments

Prošle godine u Srbiji boravilo 2.753.591 turista

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar-decembar 2016. godine u Srbiji je boravilo ukupno 2.753.591 turista, što je za 13 % više u odnosu na period januar-decembar 2015.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply