Ruski istraživači pronašli milijarde rubalja u močvari

Ruski istraživači pronašli milijarde rubalja u močvari

Grupu nezavisnih istraživača iz Rusije, koja obilazi napuštene lokacije iz doba komunizma, oduševilo je mnoštvo Lenjinovih lica na novčanicama razbacanim po napuštenom rudniku u oblasti Vladimir.

Avanturisti su čuli glasine da je velika količina starog sovjetskog novca zatrpana u raketnom silosu u blizini Moskve. Ispostavilo se da je barem milijarda rubalja, posle raspada SSSR-a, završila u poplavljenom rudniku, što je prema kursu iz 1991. iznosilo više od 33 miliona dolara.

Obližnji meštani, koje su ih uputili na lokaciju, decenijama nisu hteli da prilaze mestu zato što su mislili da je ozračeno zbog raketnih testova koji su vršeni u blizini. Nakon što Gajgerov brojač nije pokazao ništa neobično počeli su da prečešljavaju močvaru.

Otkrivena gomila, sada potpuno beskorisnog papira, nekada je bila pravo bogatstvo, imajući u vidu da je 100 rubalja bila sasvim solidna plata.

“Bili smo oduševljeni, ali i tužni u isto vreme, usled spoznaje da je ovo davno prošlo vreme i da bi ova količina novca bila više nego dovoljna za svakoga”, rekla je članica tima Olga Bogdanova, prenosi BBC.

Njen kolega Anton Aleksejev misli da je ovo jedno od tri ovakva lokaliteta, na koja su bacane ogromne količine novca nakon odluke da se rasformira Sovjetski Savez.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Nedeljni pregled: Porasle cene akcija na svetskim berzama
Next Aerodrom u Tivtu u zakup strancima

You might also like

Politika 1Comments

Bombaški napad na aerodrom u Istanbulu, sumnja se na ISIS

Tokom samoubilačkih bombaških napada na međunarodnom aerodromu Ataturk u Istanbulu tokom večeri 29. juna, poginulo je 36, a 150 osoba je ranjeno.

Saobraćaj 0 Comments

Singapur: Zbog manjka prostora izgradio automat za luksuzne automobile

Garya Honga, vlasnika neobičnog salona luksuznih automobila, inspirisala je poseta prodavnici igračaka gde je video kako se pakiraju automobili – igračke.

Preduzetništvo 1Comments

Poslodavci u Srbiju stižu i iz Bangladeša

U našoj državi je na kraju 2016. godine evidentirano ukupno 17.316 firmi i preduzetnika, a jedan deo dolazi iz Uzbekistana, Bocvane, Saudijske Arabije, Belizea…

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply