Nemački Continental otvara softverski centar, posao za 500 inženjera

Nemački Continental otvara softverski centar, posao za 500 inženjera

Nemačka kompanija Continental 1. jula u Novom Sadu otvara softverski centar za istraživanje i razvoj.

U ovom centru će biti zaposleno više od 500 inženjera, saopšteno je iz Vlade Srbije, nakon sastanka predstavnika te kompanije s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Do kraja 2017. godine zaposliće se 100 ljudi, a tokom naredne dve godine Continetal će zaposliti još 400 ljudi, a u centar za istraživanje biće uloženo više miliona evra.

Vučić je na konfrenciji za novinare rekao da će bruto plata inženjera biti 2.300 evra i da očekuje da i bude zaposleno mnogo više inženjera.

“To će omogućiti da oni koji su nam najškolovaniji mogu ostati u zemlji i omogućiti nam dalji razvoj i napredak naših univerziteta tehničkih nauka u Novom Sadu i čitavoj Vojvodini. Moraćemo ispuniti najviše kriterijume Ovim je Srbija ušla u višu ligu”, rekao je Vučić.

Prema rečima generalnog direktora Continetala Saše Čoringa to je tehnološka kompanija koja nudi sigurnosna, efikasna i pristupačna rešenja za vozila, saobraćaj i transport, koja zapošljava više od 227.000 ljudi u 56 zemalja.

U 2016. godini kompanija je ostvarila prodaju u iznosu od 40,4 milijarde evra.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu
Next Aleksandar Vučić: Pred kraj godine prosečna plata 440 ili 445 evra

You might also like

Kompanije 3 Comments

Vučić: Validne ruska i kineska ponuda za RTB Bor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju RTB Bora validne – kineska i ruska.

Najvažnije vesti 0 Comments

Kamate za nedozvoljeni minus idu i do 75,84 odsto

Pozajmice u vidu prekoračenja po tekućem računu, koje banke odobravaju klijentima, vrlo su zgodan zajam i istovremeno veoma skup.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Bez promene referentne kamatne stope, ostaje na nivou od 4,0 odsto

Narodna banka Srbija je na današnjoj sednici Izvršnog odbora NBS odlučila da zadrži referentnu kamatnu stopu na postojećem nivou od 4,0 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply