Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu

Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu

Na evropskim berzama se u ponedeljak ujutro trguje suzdržano jer nema vesti koje bi podstakle tržište, a promet je mršav jer se na Wall Streetu i Londonskoj berzi zbog praznika ne radi.

Frankfurtski DAX indeks bio je oko 10,00 sati na gubitku 0,15 odsto, na 12.585 bodova, dok je pariski CAC oslabio 0,30 odsto, na 5.320 bodova.

Gotovo svi najvažniji sektori jutros su u blagom minusu, a među najvećim je gubitnicima bankarski sektor jer su ulagači odlučili povući deo zarade s tržišta nakon snažnog rasta cena akcija banaka poslednjih meseci.

Cene italijanskih banaka Unicredit i Banco BPM pale su gotovo dva odsto.

Promet je mršav jer se na najvećoj evropskoj berzi, londonskoj, danas ne radi zbog praznika. Zbog praznika se danas neće raditi ni na Wall Streetu.

I na azijskim berzama jutros se trguje oprezno, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija, bez japanskih, oko 10,00 sati bio na gubitku 0,2 odsto.

Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks ostao gotovo nepromenjen na 19.682 boda.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Oprezno trgovanje na početku nedelje
Next Nemački Continental otvara softverski centar, posao za 500 inženjera

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze porasle, naftni sektor najviše

Na evropskim berzama u utorak se cene akcija stabilno kreću na najvišim nivoima u pet meseci, pri čemu je najviše porastao naftni sektor nakon poslovnih rezultata BP-a.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi porasli, najavljene carine neće stupiti na snagu odmah

Na Wall Streetu su u sredu indeksi porasli oko 1 odsto, drugi dan zaredom, jer su ulagači optimistični uoči sezone objava poslovnih rezultata kompanija i jer su splasnuli strahovi od

MK Group sproveo prinudni otkup akcija AIK banke

Većinski vlasnik AIK banke, MK Group, sproveo je postupak prinudnog otkupa akcija od manjinskih akcionara, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply