Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu

Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu

Na evropskim berzama se u ponedeljak ujutro trguje suzdržano jer nema vesti koje bi podstakle tržište, a promet je mršav jer se na Wall Streetu i Londonskoj berzi zbog praznika ne radi.

Frankfurtski DAX indeks bio je oko 10,00 sati na gubitku 0,15 odsto, na 12.585 bodova, dok je pariski CAC oslabio 0,30 odsto, na 5.320 bodova.

Gotovo svi najvažniji sektori jutros su u blagom minusu, a među najvećim je gubitnicima bankarski sektor jer su ulagači odlučili povući deo zarade s tržišta nakon snažnog rasta cena akcija banaka poslednjih meseci.

Cene italijanskih banaka Unicredit i Banco BPM pale su gotovo dva odsto.

Promet je mršav jer se na najvećoj evropskoj berzi, londonskoj, danas ne radi zbog praznika. Zbog praznika se danas neće raditi ni na Wall Streetu.

I na azijskim berzama jutros se trguje oprezno, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija, bez japanskih, oko 10,00 sati bio na gubitku 0,2 odsto.

Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks ostao gotovo nepromenjen na 19.682 boda.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Oprezno trgovanje na početku nedelje
Next Nemački Continental otvara softverski centar, posao za 500 inženjera

You might also like

Dinar raste, srednji kurs 122,26 dinara za evro

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 122,2594 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Skupština Energoprojekta 15. juna, predložena dividenda 20 dinara po akciji

Građevinar Energoprojekt holding zakazao je redovnu skupštinu akcionara za 15. jun tekuće godine. Pored standardnog postupka usvajanja finansijskih izveštaja i izbora članova upravnog odbora, te pitanja njihovih naknada, na dnevnom

Azijske berze: Oprezna trgovina

Na azijskim berzama u petak se trguje oprezno jer nema vesti koje bi podržale daljnji rast cena akcija nakon snažnog uspona poslednjih dana.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply