Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu

Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu

Na evropskim berzama se u ponedeljak ujutro trguje suzdržano jer nema vesti koje bi podstakle tržište, a promet je mršav jer se na Wall Streetu i Londonskoj berzi zbog praznika ne radi.

Frankfurtski DAX indeks bio je oko 10,00 sati na gubitku 0,15 odsto, na 12.585 bodova, dok je pariski CAC oslabio 0,30 odsto, na 5.320 bodova.

Gotovo svi najvažniji sektori jutros su u blagom minusu, a među najvećim je gubitnicima bankarski sektor jer su ulagači odlučili povući deo zarade s tržišta nakon snažnog rasta cena akcija banaka poslednjih meseci.

Cene italijanskih banaka Unicredit i Banco BPM pale su gotovo dva odsto.

Promet je mršav jer se na najvećoj evropskoj berzi, londonskoj, danas ne radi zbog praznika. Zbog praznika se danas neće raditi ni na Wall Streetu.

I na azijskim berzama jutros se trguje oprezno, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija, bez japanskih, oko 10,00 sati bio na gubitku 0,2 odsto.

Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks ostao gotovo nepromenjen na 19.682 boda.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Oprezno trgovanje na početku nedelje
Next Nemački Continental otvara softverski centar, posao za 500 inženjera

You might also like

Tema dana 0 Comments

Bloomberg: Evro najpotcenjeniji u Grupi 10 najvažnijih valuta u svetu

Evrom se trguje znatno ispod njegove realne vrednosti, uzimajući u obzir najmanje četiri parametra, piše Bloomberg i dodaje da to daje validnost komentarima Trampovog savetnika za trgovinu Petera Navara da je

Beogradska berza: Splasnulo trgovanje akcijama

Na Beogradskoj berzi je juče aktivnost investitora uglavnom bila usredsređena na trgovanje obveznicama Republike Srbije, dok je interesovanje za akcijama drastično splasnulo, tako da je ponovo zaustavljen oporavak BELEX indeksa.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze porasle, jači dolar

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle, zahvaljujući usponu Wall Streeta krajem prošle nedelje, dok je dolar ojačao na temelju boljih nego što se očekivalo podataka s američkog tržišta rada.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply