Beogradska berza: Komercijalna banka najprometnija, veliki skok akcija Dunav osiguranje

Beogradska berza: Komercijalna banka najprometnija, veliki skok akcija Dunav osiguranje

Današnje trgovanje na Beogradskoj berzi obeležila je skromna realizacija od 12,5 miliona RSD (0,1 milion EUR) uz mešovito kretanje berzanskih indeksa. Indeks Belex15 neznatno je oslabio na 717,6 poena.

Najprometnija akcija bila je najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), sa ukupnom realizacijom od 3,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.815 RSD, što predstavlja blagi rast od 0,6% u odnosu na prethodno trgovanje.

Energoprojekt holding (ENHL) nastavio je seriju solidnih prometa, uz današnje trgovanje vredno 2,7 miliona RSD, beležeći pad već četvrti uzastopni dan do nivoa 1.400 RSD.

Akcije Alfa plam iz Vranja (ALFA) zadržale su se na nivou od 35.001 RSD uz trgovanje vredno 2,6 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) u padu je već treći dan, okončavši trgovanje danas na 735 RSD uz realizaciju od 1,6 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) nije zabeležio promenu u odnosu na prethodno trgovanje, beležeći mizeran promet po prosečnoj ceni od 1.257 RSD. Aerodrom je prošle nedelje saopštio da je u prva četiri meseca tekuće godine ostvario neto dobit od 831,7 miliona RSD, što je za 21% više nego u istom periodu prošle godine, dok je bruto dobit dostigla 975,3 miliona RSD, što je 18% više u odnosu na isti period 2016.

Najveći rast cene od 8,3% na 1.300 RSD zabeležilo je Dunav osiguranje uz neveliku realizaciju, dok je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) ojačalo 1% na 5.000 RSD uz registrovani promet od 0,4 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja držvanim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Stvaranje novog svetskog poretka ili samo prolazne nesuglasice Angele Merkel i Trampa?
Next Broj otvorenih radnih mesta proizašlih iz direktnih stranih investicija u Srbiji porastao 54 odsto

You might also like

Wall Street: Oprezna trgovina pred objavljivanje izveštaja sa tržišta rada

Na američkim berzama u četvrtak se trgovalo sa oprezom pred današnje objavljivanje podataka o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama.

Evro danas 118,95 dinara

Devizni kurs će biti 118,95 dinara za evro, što će biti rekordna vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Funta se stabilizovala nakon velikog sunovrata

Funta se stabilizovala, nakon što je u petak pretrpela najveći dnevni pad u poslednjih osam meseci posle iznenađujućih izbornih rezultata.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply