Beogradska berza: Komercijalna banka najprometnija, veliki skok akcija Dunav osiguranje

Beogradska berza: Komercijalna banka najprometnija, veliki skok akcija Dunav osiguranje

Današnje trgovanje na Beogradskoj berzi obeležila je skromna realizacija od 12,5 miliona RSD (0,1 milion EUR) uz mešovito kretanje berzanskih indeksa. Indeks Belex15 neznatno je oslabio na 717,6 poena.

Najprometnija akcija bila je najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), sa ukupnom realizacijom od 3,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.815 RSD, što predstavlja blagi rast od 0,6% u odnosu na prethodno trgovanje.

Energoprojekt holding (ENHL) nastavio je seriju solidnih prometa, uz današnje trgovanje vredno 2,7 miliona RSD, beležeći pad već četvrti uzastopni dan do nivoa 1.400 RSD.

Akcije Alfa plam iz Vranja (ALFA) zadržale su se na nivou od 35.001 RSD uz trgovanje vredno 2,6 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) u padu je već treći dan, okončavši trgovanje danas na 735 RSD uz realizaciju od 1,6 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) nije zabeležio promenu u odnosu na prethodno trgovanje, beležeći mizeran promet po prosečnoj ceni od 1.257 RSD. Aerodrom je prošle nedelje saopštio da je u prva četiri meseca tekuće godine ostvario neto dobit od 831,7 miliona RSD, što je za 21% više nego u istom periodu prošle godine, dok je bruto dobit dostigla 975,3 miliona RSD, što je 18% više u odnosu na isti period 2016.

Najveći rast cene od 8,3% na 1.300 RSD zabeležilo je Dunav osiguranje uz neveliku realizaciju, dok je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) ojačalo 1% na 5.000 RSD uz registrovani promet od 0,4 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja držvanim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Stvaranje novog svetskog poretka ili samo prolazne nesuglasice Angele Merkel i Trampa?
Next Broj otvorenih radnih mesta proizašlih iz direktnih stranih investicija u Srbiji porastao 54 odsto

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze prate pad Wall Streeta i azijskih berzi

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu i azijskim tržištima, jer su ulagače zabrinule poruke čelnika američke centralne banke.

Beogradska berza: Energoprojekt dominirao u prometu, uz rast cena akcija

Ukupna realizacija na Beogradskoj berzi u utorak je iznosila 493,2 miliona RSD (3,98 miliona EUR), a u prometu su dominirale akcije Energoprojekt holdinga.

Svetske berze 0 Comments

Švajcarska UBS preporučuje investiranje u evro

U situaciji kada neki investitori sumnjaju u budućnost evra, najveći svetski menadžer za upravljanje imovinom bogataša savetuje svoje klijente da se klade na evropsku valutu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply