Aerodrom u Tivtu u zakup strancima

Aerodrom u Tivtu u zakup strancima

Vlada Crne Gore daće u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitoru aerodrom Tivat jer joj ne odgovara model kreditiranja rekonstrukcije te vazdušne luke koji je predložila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), rekao je premijer Crne Gore Duško Marković.

“Naše opredeljenje je da ćemo Aerodrome Crne Gore (ACG) u celini, a posebno aerodrom Tivat, pokušati da valorizujemo kroz model dugoročnog zakupa. Postoje ozbiljna interesovanja kredibilnih svetskih kompanija i za ovaj prostor. Mi sa Svetskom bankom u ovom momentu radimo na projektovanju modela, mislim da će to biti veoma brzo i tada ćemo izaći sa konkretnim predlogom”, rekao je u Tivtu Marković, odgovarajući na pitanje “Vijesti” zbog čega se zastalo sa već dogovorenim aranžmanom ACG po kome bi EBRD toj državnoj firmi dao dugoročni kredit za rekonstrukciju tivatske vazdušne luke vrijednu oko 50 miliona evra, ne tražeći pritom garancije države za njega.

ACG je inače, pripremio sa EBRD sve za raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju objekta novog putničkog terminala u Tivtu, odnosno tendera za pripremu glavnog projekta za manevarske površine i platformu kao i za parking za vozila. Da bi se oni raspisali čekalo se zeleno svetlo Vlade jer je ACG u državnom vlasništvu. Prema nezvaničnim informacijama, osnovni razlog zašto je Vlada oklevala da uđe u ovaj projekat je to što je navodno, jedan od uslova EBRD da odobri ovaj kredit po veoma povoljnim uslovima, bio da Vlada garantuje da će aerodrom Tivat nakon rekonstrukcije, najmanje još deset godina ostati u državnoj svojini, odnosno da neće biti privatizovan.

Marković je rekao da bi po njemu, “Vlada trebala da izdvoji značajna finasijska sredstva jer bi se projekat rekonstrukcije aerodroma finansirao iz kredita” .

“Znate da smo u postupku finansijske konsolidacije i svako novo zaduživanje nam otežava poziciju u pravcu realuzacije tog našeg stratešog opredeljenja makroekonomske i finansijske stabilnosti”, rekao je premijer  Crne Gore dodajući da “u ovom trenutku nama taj model ne odgovara, ali još o njemu razgovaramo”.

“Mislimo da trebamo ići na jedan sadržajniji i sveobuhvatniji model koji bi u potpunosti otvorio tu priču koja podrazumeva i potpuno novu terminalnu zgradu, proširenje piste i rulnih staza, novu navigacionu opremu, vodni terminal i sve druge sadržaje. Mislim da ćemo već u ovoj godini krenuti u tom pravcu”, istakao je Marković.

Izvor: GdeInvestirati/Vijesti
Previous Ruski istraživači pronašli milijarde rubalja u močvari
Next Azijske berze: Oprezno trgovanje na početku nedelje

You might also like

Samsung i Apple su jedine kompanije koje prave novac od smartfona

Nedavno istraživanje je pokazalo da su Samsung i Apple jedine kompanije koje zarađuju novac od mobilnih telefona.

Kompanije 0 Comments

Kina: Spajaju se rivalske kompaniji Uber i Didi

Kompaniji Uber ne ide baš najbolje u Kini zbog toga što njihov lokalni rival Didi vlada tamošnjim tržištem.

Najvažnije vesti 2 Comments

Mnoge svetske kompanije zainteresovane za aerodrom “Nikola Tesla”

Na javni poziv za koncesiju beogradskog aerodroma na 25 godina do petka se javilo 15 kompanija, a očekuje se da do ponedeljka stigne bar još pet ponuda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply