Aerodrom u Tivtu u zakup strancima

Aerodrom u Tivtu u zakup strancima

Vlada Crne Gore daće u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitoru aerodrom Tivat jer joj ne odgovara model kreditiranja rekonstrukcije te vazdušne luke koji je predložila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), rekao je premijer Crne Gore Duško Marković.

“Naše opredeljenje je da ćemo Aerodrome Crne Gore (ACG) u celini, a posebno aerodrom Tivat, pokušati da valorizujemo kroz model dugoročnog zakupa. Postoje ozbiljna interesovanja kredibilnih svetskih kompanija i za ovaj prostor. Mi sa Svetskom bankom u ovom momentu radimo na projektovanju modela, mislim da će to biti veoma brzo i tada ćemo izaći sa konkretnim predlogom”, rekao je u Tivtu Marković, odgovarajući na pitanje “Vijesti” zbog čega se zastalo sa već dogovorenim aranžmanom ACG po kome bi EBRD toj državnoj firmi dao dugoročni kredit za rekonstrukciju tivatske vazdušne luke vrijednu oko 50 miliona evra, ne tražeći pritom garancije države za njega.

ACG je inače, pripremio sa EBRD sve za raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju objekta novog putničkog terminala u Tivtu, odnosno tendera za pripremu glavnog projekta za manevarske površine i platformu kao i za parking za vozila. Da bi se oni raspisali čekalo se zeleno svetlo Vlade jer je ACG u državnom vlasništvu. Prema nezvaničnim informacijama, osnovni razlog zašto je Vlada oklevala da uđe u ovaj projekat je to što je navodno, jedan od uslova EBRD da odobri ovaj kredit po veoma povoljnim uslovima, bio da Vlada garantuje da će aerodrom Tivat nakon rekonstrukcije, najmanje još deset godina ostati u državnoj svojini, odnosno da neće biti privatizovan.

Marković je rekao da bi po njemu, “Vlada trebala da izdvoji značajna finasijska sredstva jer bi se projekat rekonstrukcije aerodroma finansirao iz kredita” .

“Znate da smo u postupku finansijske konsolidacije i svako novo zaduživanje nam otežava poziciju u pravcu realuzacije tog našeg stratešog opredeljenja makroekonomske i finansijske stabilnosti”, rekao je premijer  Crne Gore dodajući da “u ovom trenutku nama taj model ne odgovara, ali još o njemu razgovaramo”.

“Mislimo da trebamo ići na jedan sadržajniji i sveobuhvatniji model koji bi u potpunosti otvorio tu priču koja podrazumeva i potpuno novu terminalnu zgradu, proširenje piste i rulnih staza, novu navigacionu opremu, vodni terminal i sve druge sadržaje. Mislim da ćemo već u ovoj godini krenuti u tom pravcu”, istakao je Marković.

Izvor: GdeInvestirati/Vijesti
Previous Ruski istraživači pronašli milijarde rubalja u močvari
Next Azijske berze: Oprezno trgovanje na početku nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

CBCG: Sve veći broj kompanija u blokadi

Centralna banka (CBCG) objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi deset kompanije više nego na prethodnom.

Banke i finansije 0 Comments

NBS i China UnionPay potpisuju memorandum o razumevanju

Narodna banka Srbije (NBS) i kompanija China UnionPay potpisaće u ponedeljak, 27. novembra, memorandum o razumevanju.

Kompanije 0 Comments

Kina: Snažan rast profita u prvoj polovini godine

Kineske glavne industrijske kompanije u prvoj polovini godine imaju snažan rast profita, koji iznosi 22 odsto, navode kineski mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply