Voda Voda kupila imovinu fabrike Laroucci Voda

Voda Voda kupila imovinu fabrike Laroucci Voda

Kompanija Voda Voda u vlasništvu Vojina Đorđevića saopštila je danas da je kupila pokretnu i nepokretnu imovinu kompanije Laroucci Voda koja je bankrotirala.

“Time je Voda Voda stekla imovinu koja joj je pripadala do 2008. godine. Vlade Divac preuzeo je kompaniju Voda Vodu od tadašnjeg vlasnika Vojina Đorđevića, i kasnije je preimenovao u Laroucci voda, a preuzimanje je bilo predmet niza sudskih sporova”, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Stečaj i bankrot Laroucci voda usledio je nakon što je ustanovljeno da je ova kompanija u dugovima koji su oko 400 miliona dinara.

Kako se dodaje, Vojin Đorđević, koji je kreirao i promovisao brend Voda Voda je, u međuvremenu nedaleko od fabrike koja je ranije bila u posedu Laroucci voda otvorio novu punionicu Voda Vode i obnovio proizvodnju. Kupovinom imovine Laroucci voda koja je bankrotirala, Voda Voda će pored nove punionice biti u posedu imovine koja joj je ranije pripadala, tačnije na zemljištu gde se nalaze dva bunara i šest infrastrukturnih objekata.

Voda Voda iz Banje Vrujci se prodaje u Srbiji i izvozi u osam zemalja – Kuvajt, Singapur, Južnu Koreju, Hong Kong, Sloveniju, Bosnu, Makedoniju i Crnu Goru.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous MMF postavio uslove za novo kreditiranje Ukrajine
Next Efektiva: Oprez pri uzimanju stambenih kredita, u euriboru se krije zamka

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Slovenci dobili fontanu koja izbacuje pivo

U slovenačkom mestu Zalec okupilo se više stotina ljubitelja piva i radoznalih posmatrača na otvaranju prve “fontane piva” u Evropi, javljaju slovenački mediji.

Kompanije 0 Comments

Telemach preuzeo Maxtel

Telekomunikacioni operater Telemach preuzeo je ljubljansku telekomunikacionu kompaniju Maxtel.

Agrobiznis 1Comments

Sojaprotein ostvario dobit od 1,1 milijardu dinara

Bečejski prerađivač soje, Sojaprotein, objavio je neto profit za 2015. u iznosu od 1,1 milijarde dinara, što je četiri puta bolji rezltat nego u 2014, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply