SAD i Japan za proširenje sankcija Severnoj Koreji

SAD i Japan za proširenje sankcija Severnoj Koreji

Američki predsednik Donald Tramp i japanski premijer Šinzo Abe saglasili su se danas da prošire sankcije Severnoj Koreji zbog njenog nastavka razvoja nuklearnog oružja i balističkih raketa, saopštila je Bela kuća.

Predsednik Tramp i premijer Abe dogovorili su se da će njihovi timovi sarađivati da se povećaju sankcije Severnoj Koreji, uključujući identifikovanje i sankcionisanje entiteta koji podržavaju severnokorejske raketne i nuklearne programe – navodi se u saopštenju sa sastanka održanog na Siciliji.

Kako su ranije preneli mediji, Tramp je tokom sastanka sa Abeom ocenio da je Severna Koreja “veliki problem, ali je poručio da će on “biti rešen”.

– To je veliki problem, to je svetski problem i on će biti rešen. U nekom trenutku on će biti rešen. Možete da se kladite na to – rekao je Tramp tokom bilateralnog sastanka sa Abeom u sicilijanskom gradu Taormini.

Tramp je to izjavio uoči samita Grupe Sedam koji se održava na Siciliji, prenele su agencije.

Izvor:Tanjug
Previous Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru
Next Egipatski avioni napali baze ekstremista u Libiji posle napada na Kopte

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Katalonska kriza Špance koštala milijardu evra

Destabilizovane su investicije, iz Katalonije je sedište povuklo najmanje 3.000 kompanija i banaka, hiljade ljudi je ostalo bez posla, pao je turizam. 

Geopolitika 0 Comments

Kina upozorila na opasnost direktne konfrontacije u Južnom kineskom moru

Kineski ministar odbrane Čang Vanćuen upozorio je na opasnost da zategnuta situacija na Južnom kineskom moru preraste u direktnu konfrontaciju i pozvao vojsku, policiju i stanovništvo da budu spremni da

Geopolitika 0 Comments

Britanska premijerka prvi gost Donalda Trampa u Beloj kući

Ništa nije neobično to što novi američki predsednik britansku premijerku prima u Belu kuću kao svog prvog stranog gosta – s obzirom na to da obe zemlje imaju zajedničku istoriju,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply