Koja tri zanimanja će prva nestati usled tehnološkog napretka?

Koja tri zanimanja će prva nestati usled tehnološkog napretka?

Tehnološki napredak je neminovan a nova robotska revolucija je pred nama, pa je sve izvesnije da će zbog toga mnogi ostati bez poslova.

Nova istraživanja tržišta ukazuje da su posebno ugrožena tri zanimanja, koja već beleže ubrzan pad tražnje. To su prevodioci, farmaceuti i turistički agenti, a nakon njih će bez posla ostati ilustratori, animatori, novinari i autori.

Jednostavno vještačka inteligencija je toliko dobra da servisi uspešno menjaju ove zaposlene, dok su za sada bezbedni kuvari, fizički radnici i radnici obezbeđenja.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Snimak koji je obišao svet: Tramp odgurnuo premijera Crne Gore
Next Vienna Insurance Group: Bruto dobit u prvom kvartalu porasla 22,4%

You might also like

Karijera 0 Comments

Zarade na fizičkim poslovima 200-300 dinara na sat

Dok brojni mladi ljudi čekaju posao na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ima i onih koji se odlučuju da, dok ne dobiju posao u struci, nešto rade.

Karijera 12 Comments

Najgorih 10 zanimanja u 2016. godini

“CareerCast” je koristeći metodologiju koja analizira uticaj okruženja na osobu, zaradu, mogućnost za napredovanje i 11 različitih faktora stresa, došao je do zaključka da je najbolji posao kojim se možete

Karijera 0 Comments

Počela prijava radova za 9 nagrada Sempler

Stručnjaci kreativnih i medijskih agencija, medijski stratezi, oglašivači i mediji od danas mogu da prijave svoje medijske projekte za Sempler nagrade, koje se dodeljuju najboljim medijskim strategijama u devet kategorija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply