Koja tri zanimanja će prva nestati usled tehnološkog napretka?

Koja tri zanimanja će prva nestati usled tehnološkog napretka?

Tehnološki napredak je neminovan a nova robotska revolucija je pred nama, pa je sve izvesnije da će zbog toga mnogi ostati bez poslova.

Nova istraživanja tržišta ukazuje da su posebno ugrožena tri zanimanja, koja već beleže ubrzan pad tražnje. To su prevodioci, farmaceuti i turistički agenti, a nakon njih će bez posla ostati ilustratori, animatori, novinari i autori.

Jednostavno vještačka inteligencija je toliko dobra da servisi uspešno menjaju ove zaposlene, dok su za sada bezbedni kuvari, fizički radnici i radnici obezbeđenja.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Snimak koji je obišao svet: Tramp odgurnuo premijera Crne Gore
Next Vienna Insurance Group: Bruto dobit u prvom kvartalu porasla 22,4%

You might also like

Karijera 0 Comments

Obuka za rukovaoce građevinskim mašinama, dobrodošle devojke koje interesuje ova vrsta posla

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije otvorili su konkurs za pohađanje dvonedeljne obuke za rukovaoce građevinskim mašinama – viljuškarom, bagerom i dizalicom. Rok

Karijera 1Comments

Sajam zapošljavanja u hotelu Jugoslavija, u ponudi 2.000 radnih mesta

Sajam zapošljavanja, na kojem će 50 poslodavaca ponuditi oko 2.000 radnih mesta, biće održan u nedelju 3. decembra u Beogradu.

Karijera 0 Comments

Gradovi u kojima su strani stručnjaci najbolje plaćeni

Mumbai, indijska finansijska i komercijalna prestonica nalazi se na vrhu svetske rang liste, kada je reč o visini zarada doseljenika, pokazuju rezultati ankete, koju je sprovela HSBC Bank International Ltd.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply