Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Najmanje 26 osoba je danas ubijeno u Egiptu u napadu naoružane grupe na autobus u kom su se nalazili Kopti, javili su egipatski mediji, pozivajući se na svedoke i medicinske izvore.

Napad se desio dok su Kopti putovali iz provincije Beni Suef do manastira Anba Samuel nedaleko od grada Minje. Na licu mesta se nalazi veliki broj ambulantnih kola koja prevoze povređene u obližnje bolnice.

Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi sazvao je sastanak zvaničnika službi bezbednosti nakon smrtonosnog napada na grupu hrišćana na jugu zemlje, javljaju lokalni mediji.

Hrišćani su u Egiptu sve češće na meti ekstremista. Prošlog meseca je na praznik Cveti izvršeno nekoliko napada na koptske crkve i tom prilikom su poginule 44 osobe. Nakon tih napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, proglašeno je tromesečno vanredno stanje u zemlji.

Izvor:Agencije
Previous Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina
Next SAD i Japan za proširenje sankcija Severnoj Koreji

You might also like

Tema dana 0 Comments

Emmanuel Macron dobio većinu u parlamentu

Stranka Republika u pokretu novog francuskog predsednika Emmanuela Macrona osvojila je ogromnu većinu u drugom krugu parlamentarnih izbora 18. juna.

Geopolitika 0 Comments

Bosna i Hercegovina: 130 državljana u redovima Islamske države, 45 poginulo

Na strani terorističke organizacije Islamske države (IS) bori se 130 državljana Bosne i Hercegovine, izjavio je državni ministar bezbednosti Dragan Mektić u razgovoru sa delegacijom Parlamentarne skupštine NATO-a i upozorio

Društvo 1Comments

Mediji: Ukrajina prodala Hrvatskoj lažne “migove”

Hrvatska Vojna policija sprovodi veliku istragu o remontu aviona “MiG-21” koji su kupljeni i remontovani u Ukrajini, piše zagrebački “Jutarnji list”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply