Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Najmanje 26 osoba je danas ubijeno u Egiptu u napadu naoružane grupe na autobus u kom su se nalazili Kopti, javili su egipatski mediji, pozivajući se na svedoke i medicinske izvore.

Napad se desio dok su Kopti putovali iz provincije Beni Suef do manastira Anba Samuel nedaleko od grada Minje. Na licu mesta se nalazi veliki broj ambulantnih kola koja prevoze povređene u obližnje bolnice.

Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi sazvao je sastanak zvaničnika službi bezbednosti nakon smrtonosnog napada na grupu hrišćana na jugu zemlje, javljaju lokalni mediji.

Hrišćani su u Egiptu sve češće na meti ekstremista. Prošlog meseca je na praznik Cveti izvršeno nekoliko napada na koptske crkve i tom prilikom su poginule 44 osobe. Nakon tih napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, proglašeno je tromesečno vanredno stanje u zemlji.

Izvor:Agencije
Previous Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina
Next SAD i Japan za proširenje sankcija Severnoj Koreji

You might also like

Geopolitika 0 Comments

SAD i Južna Koreja postavljaju antiraketni štit prema S.Koreji, Kina i Rusija uznemirene

Kina i Rusija osudile su danas najavljeno raspoređivanje američkog antiraketnog sistema u Južnoj Koreji, ocenivši da će on “ozbiljno narušiti ” regionalnu bezbednost i da bi mogao da ima “nepopravljive

Geopolitika 0 Comments

Poljska: Najveći protesti od pada komunizma

Oko pola miliona Poljaka okupilo se danas u centru Varšave na protestu protiv politike konzervativne vlade koju smatraju antidemokratskom i štetnom za poziciju Poljske u Evropskoj uniji.

Geopolitika 0 Comments

EU preti Washingtonu uvođenjem tarifa od 300 milijardi dolara

Brisel preti Washingtonu uvođenjem tarifa u iznosu od 300 milijardi dolara na američki uvoz.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply