Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina

Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina

Beogradska berza je u petak zabeležila najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina, dok je promet iznosio solidnih 40,5 miliona RSD (0,33 miliona EUR).

Indeks Belex15 je oslabio 2,5% na 717,8 poena.

Foto:www.airserbia.com

Foto:www.airserbia.com

Najprometnija akcija bio je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) koji je oslabio 3,3% na 1.257 RSD uz promet od 13,2 miliona RSD. Najveći deo prometa zabeležen je na nivou od 1.250 RSD, gde se ova hartija poslednji put nalazila s početka marta kada je krenuo snažan uzlazni trend motivisan raspisivanjem koncesije. Juče je iz uprave Aerodroma saopšteno da je dobar poslovni trend nastavljen i tokom aprila te da je kompanija zabeležila dobit u periodu januar-april od 831,7 miliona RSD, što je za 21% više nego u istom periodu prošle godine.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je pala 0,7% na 736 RSD uz promet od 3,1 milion RSD, delimično i usled jučerašnjeg oštrog pada cene sirove nafte.

Energoprojekt holding (ENHL) je pao 5,9% na 1.410 RSD uz promet od 2,4 miliona RSD, nakon što se od danas trguje bez prava na dividendu i za učešće na predstojećoj skupštini akcionara.

Sojaprotein (SJPT) je oslabio 1,8% na 491 RSD uz minoran promet, dok se Alfa plam (ALFA) zadržao na 35.001 RSD uz realizaciju od 0,8 miliona RSD.

Komercijalna banka (KMBN) je nastavila jučerašnji negativni trend, spustivši se 2,3% na 1.805 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD.

Odličan promet od 7,5 miliona RSD registrovala je Fitofarmacija (FITO) koja je pala 3,7% na 2.600 RSD uz trgovanje vredno 7,5 miliona RSD.

Nakon velikog jučerašnjeg prometa, Impol Seval (IMPL) je pao 2,2% na 3.356 RSD uz realizaciju od 1,4 miliona RSD, dok su prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) skočile 1,5% na 2.747 RSD uz promet od 1,9 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor:Wisebroker
Previous Sve članice EU moraće da uvedu evro?
Next Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

You might also like

Tema dana 1Comments

Raste cena nafte, Rusija i Saudijska Arabija dogovorile strateško partnerstvo u oblasti energetike

Cene nafte porasle su više od 2 odsto nakon što je objavljeno da su Rusija i Saudijska Arabija postigle su saglasnost o strateškom partnerstvu u oblasti energetike.

Saxo Bank: Digitalno rešenje za trgovinu obveznicama

O revoucionarnom rešenju na tržištu obveznica, koje je lansirala Saxo Banka, govori nam Simon Fasdal,  direktor sektora za trgovanje fiksnim prihodima ove kompanije

Najvažnije vesti 0 Comments

Kreće s radom regionalna berza akcija SEE Link

Inovativna regionalna platforma za trgovanje hartijama od vrednosti, SEE Link, postala je u potpunosti operativna, saopšteno je sa Zagrebačke berze.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply