Sprečeno uklanjanje nelegalnog objekta Islamske zajednice u Zemun polju

Sprečeno uklanjanje nelegalnog objekta Islamske zajednice u Zemun polju

U Zemun Polju je za danas bila planirala akcija uklanjanja nelegalno izgrađenog verskog objekta koji je podigla Islamska zajednica. Ipak, zbog velikog broja građana koji su sprečavali izvršenje odluke, od akcije se odustalo, prenosi N1.

Predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije sa maricama kao i saobraćajna policija, građevinske mašine i pauk su se rano jutros okupili ispred tog objekata.

Predstavnici Islamske zejednice trenutno su razgovarali sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj dece, žena i mladih, koji se protive rušenju, izmestio iz objekta i kako bi se krenulo u sprovođenje odluke opštine.

Ipak, do toga nije došlo pa je odlučeno da se akcija odloži a razgovori nastave na “višem nivou”.

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima opštine. Policija je te automobile oko 9 časova uspela da pomeri sa strane i omogući prolaz.

Po saznanjima TV N1, gradnja ovog objekta je počela 2014. godine.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mestu ostati “koliko god da je potrebno” i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima.

Inače, vernici su se i prethodnih dana okupljali ispred objekta.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef. Zejnulahu, još juče je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

Izvor:N1
Previous Stoltenberg: NATO će se pridružiti koaliciji protiv Islamske države
Next Dolar neznatno niži u odnosu na evro

You might also like

Društvo 0 Comments

Čak 2.000 građana ostalo bez stanova zbog kašnjenja u otplati kredita

U Srbiji do sada procenjuje se da je 2.000 raskinutih ugovora za stambene kredite, a najveći broj odnosi se na one koji su vezani za švajcarski franak.

Društvo 0 Comments

Danas je Svetski dan zaštite potrošača

Danas je Svetski dan zaštite potrošača koji je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija i obeležava se od 1983. godine. 

Politika 0 Comments

Glasanje za novog generalnog sekretara UN: Gutereš u vodstvu, Vuk Jeremić drugi

Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš (Guterres) dobio je u petak najveću podršku u drugom krugu glasanja za novog generalnog sekretara UN, ali su se dve zemlje Saveta bezbednosti izjasnile da

1 Comment

Leave a Reply