Dubai gradi još dva veštačka ostrva do 2020. godine

Dubai gradi još dva veštačka ostrva do 2020. godine

Grad koji je pokorio prirodu danas se smatra najvećom turističkom destinacijom.

Business Insider je objavio da Dubai planira da uloži 1.7 milijardi dolara u projekt nasipanja dva veštačka ostrva sa obe strane luksuznog hotela Burj Al Arab.

Novi megaprojekt nosi naziv Marsa Al Arab i podrazumeva gradnju odmarališta koje bi trebalo da povećaju broj posetilaca Ujedinjenih Arapskih Emirata na 20 miliona godišnje.

Gradnja dva nova ostrva bi trebalo da počne u junu ove godine, a završetak je planiran krajem 2020. i sve u cilju pripreme za svetsku izložbu World Expo koja će se te godine održati u Dubaiju.

Ovaj projekat će se prostirati na površini od oko 370.000 metara kvadratnih i njime će dosadašnjoj obali biti dodato 2,2 kilometra plaže. Jedno ostrvo će biti posvećeno zabavi i porodičnom turizmu, dok će drugo biti mesto za luksuzno odmaralište.

Novi ambiciozni projekt obuhvataće i privatnu marinu, jaht klub, rekreativne atrakcije, restorane i kafiće, heliodrom, hotel, ogromni prodajni prostor i 300 apartmana sa pogledom na more.

Stambeno ostrvo će se nalaziti levo od poznatog veštačkog ostrva Burj Al Arab Jumeirah i ponudiće 140 luksuznih vila, a kako je objavio CNN hoteli će imati oko 2,400 luksuznih soba.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous Vučić sa liderima Zapadnog Balkana: Stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora važno za region
Next Wall Street: S&P 500 indeks u dostigao rekord

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara u Zagrebu uskoro bi mogla da nikne nova poslovna zgrada s osam spratova, a glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala

Nekretnine 0 Comments

Baltičke države: Cena stanova najbrže rasla u Vilniusu

Cene nekretnina u tri baltičke države u ovoj su godini najbrže rasle u glavnom gradu Litvanije, pokazuje istraživanje koje je provela Swedbank.

Banke i finansije 0 Comments

Snižene kamate na stambene kredite, a može i popust

Rekordno nizak euribor snizio je i kamatne stope na stambene zajmove u svim bankama u našoj zemlji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply