Dubai gradi još dva veštačka ostrva do 2020. godine

Dubai gradi još dva veštačka ostrva do 2020. godine

Grad koji je pokorio prirodu danas se smatra najvećom turističkom destinacijom.

Business Insider je objavio da Dubai planira da uloži 1.7 milijardi dolara u projekt nasipanja dva veštačka ostrva sa obe strane luksuznog hotela Burj Al Arab.

Novi megaprojekt nosi naziv Marsa Al Arab i podrazumeva gradnju odmarališta koje bi trebalo da povećaju broj posetilaca Ujedinjenih Arapskih Emirata na 20 miliona godišnje.

Gradnja dva nova ostrva bi trebalo da počne u junu ove godine, a završetak je planiran krajem 2020. i sve u cilju pripreme za svetsku izložbu World Expo koja će se te godine održati u Dubaiju.

Ovaj projekat će se prostirati na površini od oko 370.000 metara kvadratnih i njime će dosadašnjoj obali biti dodato 2,2 kilometra plaže. Jedno ostrvo će biti posvećeno zabavi i porodičnom turizmu, dok će drugo biti mesto za luksuzno odmaralište.

Novi ambiciozni projekt obuhvataće i privatnu marinu, jaht klub, rekreativne atrakcije, restorane i kafiće, heliodrom, hotel, ogromni prodajni prostor i 300 apartmana sa pogledom na more.

Stambeno ostrvo će se nalaziti levo od poznatog veštačkog ostrva Burj Al Arab Jumeirah i ponudiće 140 luksuznih vila, a kako je objavio CNN hoteli će imati oko 2,400 luksuznih soba.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous Vučić sa liderima Zapadnog Balkana: Stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora važno za region
Next Wall Street: S&P 500 indeks u dostigao rekord

You might also like

Društvo 1Comments

Portugal uvodi porez na osunčane rezidencije sa lepim pogledom

Portugal će nametnuti novu dažbinu vlasnicima kuća s lepim pogledom i bogatom osunčanošću, povećavajući im poresku osnovicu, objavili su u Službenom glasniku.

Nekretnine 0 Comments

Beogradska Ada Huja postaje izletište i stambeno-komercijalna zona

Na Adi Huji u Beogradu biće izgrađen moderan stambeno-komercijalni kompleks, a veći deo tog dunavskog poluostrva biće izletište sa sportskim terenima i uređenim zelenim površinama, kažu u Gradskoj upravi.

Nekretnine 0 Comments

Porez za iznajmljivanje stana “na dan” obračunavaju sami vlasnici nekretnine

Oni koji iznajmljuju stanove na dan takođe imaju obavezu da prijavljuju prihode od izdavanja, s tim što oni sami prijavljuju koliki su prihod imali tokom prethodnog meseca, dok stanodavci svaka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply