Dolar neznatno niži u odnosu na evro

Dolar neznatno niži u odnosu na evro

Dolar se zadržao blizu šestoipomesečnog minimuma u sredu, dok se fokus investitora prebacio sa američke političke scene na monetarnu politiku.

Fokus se pomerio nakon izjave jednog zvaničnika Federalnih rezervi (Fed) koja je opet potpirila očekivanja u pogledu podizanja kamatne stope sledećeg meseca.

Dolarski indeks, koji meri vrednost dolara u odnosu na korpu glavnih valuta, ostao je dosta iznad novembarskog minimuma na evropskom trgovanju u sredu, odnosno za 0,1 procenat u porastu, na 97,363 poena, budući da su trgovci iščekivali objavu zapisnika sa poslednjeg sastanka Feda.

Dolar je bio neznatno niži u odnosu na evro, koji je imao snažan rast u toku ovog meseca zahvaljujući faktorima kao što su popuštanje političke zabrinutosti zbog izbora u Francuskoj, optimističnih pokazatelja evrozone i zbog sve većeg udaljavanja visine prinosa između nemačkih i američkih dužničkih hartija.

Evro je ojačao manje od 0,1 odsto na 1,1192 dolara, a zabeležio je šestoipomesečni maksimum od 1,1268 dolara u utorak.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Sprečeno uklanjanje nelegalnog objekta Islamske zajednice u Zemun polju
Next Istanbulska berza razmišlja o povećanju vlasničkog udela u Sarajevskoj berzi

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Prekinut negativni niz S&P 500 indeksa

Na Wall Streetu je u petak S&P 500 indeks porastao prvi put nakon četiri dana pada, što se zahvaljuje dobrim ekonomskim pokazateljima i rastu cena nafte, no time je samo ublažio nedeljne

Wall Street: Treći uzastopni pad Dow Jonesa i S&P 500

Na Wall Streetu su u sredu Dow Jones i S&P 500 pali treći dan zaredom, što je ponajviše posledica oštrog pada cena akcija u energetskom sektoru nakon pada cena nafte.

Bitcoin dostigao vrtoglavih 20.000 dolara

Vrednost kriptovalute bitcoin premašila je 20.000 dolara, dupliravši se od kraja novembra kada je dostigla 10.000 dolara. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply